Test Auris BT og Gear Razz by Carl Douglas

Gi nytt liv til mobilhøyttaleren din

Med disse kan du fortsette å bruke iPhone-dokken selv om du bytter mobil.

Vi har sett på to Bluetooth-mottakere som kan holde liv i iPod-anlegget ditt, også etter at du har byttet mobiltelefon.

Kobles til 30-pin-kontakten

Enten du har byttet fra iPhone 4 til iPhone 5, eller du har valgt å gå for en helt annen mobiltelefon, så er det ikke helt utenkelig at du har en iPhone-høyttaler som ikke lenger gjør samme nytte som tidligere. Noen anlegg kan du fremdeles bruke ved å koble til din nye telefon via linjeinngangen. Enkelte dyre anlegg har også Airplay, og vil virke som før, forutsatt at du har byttet til en ny iPhone.

Men på svært mange musikkanlegg blir Apples gamle 30-pin-kontakt stående og glise som en amalgamfylt tanngard.

Det er her disse nye duppedingsene kommer inn i bildet. Ved å plassere en liten Bluetooth-mottaker på kontakten i dokken, kan musikken på telefonen din overføres trådløst til høyttalersystemet.

Billig og bra

Gear RAzz by Carl Douglas er en enkel BT-mottaker til fornuftig pris. Den føres av Tura Scandinavia, og koster 279 kroner.
Gear RAzz by Carl Douglas er en enkel BT-mottaker til fornuftig pris. Den føres av Tura Scandinavia, og koster 279 kroner.

Her har vi sett på to ulike modeller. Den rimeligste fra Gear koster bare 279 kroner, mens den langt mer funksjonsrike pluggen fra Auris koster ca 400 kroner.

Det er flere ting som skiller de to løsningene. Billig-varianten fra Gear fungerer som en ren Bluetooth-mottaker, mens Auris-enheten har oppladbart batteri, og innbygget mikrofon.

Den rimelige modellen har Bluetooth 2.0, og A2DP 1.2. Rekkevidden er oppgitt til ca 10 meter.

Den litt dyrere modellen har Bluetooth 4.0, og støtter aptX, som gir mindre kvalitetstap ved lydoverføring. I tillegg har den en egen lydutgang, så du kan bruke den med hodetelefoner, eller koble den til anlegg som har linjeinngang, men mangler iPhone-kontakt. Denne pluggen har også volumtaster på siden. Rekkevidden er den samme.

Det enkle er ofte det beste - men ikke alltid

Auris-pluggen koster like under 400 kroner. Den gir bedre lyd, har oppladbart batteri og kan brukses som konferansetelefon når den er koblet til en dokk.
Auris-pluggen koster like under 400 kroner. Den gir bedre lyd, har oppladbart batteri og kan brukses som konferansetelefon når den er koblet til en dokk.

Om hensikten er å spille musikk fra mobilen trådløst til en iPhone-dokk, er det lite å hente på å velge den dyreste løsningen. I disse tilfellene bruker du uansett mobilen som fjernkontroll, og du har heller ikke behov for linjeutgangen eller batteriet i varianten fra Auris.

Skal du bruke mottakeren på flere typer anlegg, eller for å gjøre dokken til en konferansetelefon, så vil du trenge Auris. Den gir også det beste resultatet når det gjelder lydkvalitet. På rimelige dokkinghøyttalere skal det mye til for å høre dette, men på kvalitetsanlegg trer forskjellen tydeligere frem.

Den batteridrevne varianten kan være litt plundrete å sette opp. Vi slet i alle fall med at vårt testeksemplar ikke alltid husket telefonen den hadde vært paret med. Det kunne noen ganger virke som om den mistet hukommelsen i det vi satte den på dokken. Ellers er det fort gjort å pare på nytt.

Auris-varianten kan brukes med talestyring, men særlig praktisk er det ikke. Du har tross alt tilgang til mobilen, og den fungerer bedre til dette formålet.

Styres med mobiltelefonen

Fordelen med Bluetooth-mottaker på dokk-kontakten er at du kan bruke mobilen som fjernkontroll. Det får du ikke gjort om telefonen er festet på dokken. Ulempen er at du ikke får ladet telefonen samtidig. Her vil du altså trenge en lader i tillegg, dersom du vil holde liv i telefonen over tid.

Alt i alt vil de fleste nok klare seg lenge med den rimelige modellen fra Gear. Men har du først kostet på deg et dyrere musikkanlegg, er prisforskjellen ikke større enn at du bør velge Auris for lydens del. Den er også bedre egnet om du skal ha mottakeren med deg på fest, i tilfelle du oppdager at verten bare har to CD-er og det er Rune Rudberg på begge.

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen