Audio-Technica ATH-M50xBT gjør et solid inntrykk.

Test Audio-Technica ATH-M50xBT

Audio-Technica ATH-M50xBT gjør et solid inntrykk. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Sannsynligvis noe av den beste lyden du får i denne prisklassen

Japanske Audio-Technica er et merke vi ikke har hatt så veldig mye å gjøre med her på Tek.no tidligere.

Selskapets M50-hodetelefoner har imidlertid vært viden ansett som noe av det beste du kunne skaffe i sin prisklasse, og det var dermed med en viss spenning vi gikk løs på den trådløse versjonen av M50, rett og slett kalt ATH-M50xBT. 

La oss ta det utvendige først. Designet er det nemlig lite revolusjonerende over. M50xBT har beholdt utseendet fra M50x, som betyr at de ser ut som klassiske studiohodetelefoner uten spesielt mye bling.

Det er sort plast med sorte puter som gjelder, kun brutt opp av en kontrastlinje i krom og en blank selskapslogo på hver av øreklokkene. Dette er ikke hodetelefonene du bruker som et motetilbehør, med andre ord. 

Komfortable, men tunge 

Designmessig er det nok andre hodetelefoner som er å foretrekke. Men M50xBT er i det minste komfortable å ha på. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Og selv om det kanskje ikke er de vakreste hodetelefonene vi har sett, så er designet funksjonelt. Audio-Technica har justert fastheten i bøyla til et passende nivå, så de klemmer akkurat passe rundt ørene, og bærekomforten er generelt ganske god. Hodebøyla kunne kanskje hatt ørlite mer polstring – om vi skal være veldig kritiske – og de er også langt fra de letteste hodetelefonene vi har hatt med å gjøre, med sine 310 gram. 

Produsenten har heller ikke funnet opp hjulet på nytt når det kommer til kontrollmuligheter. For mange er det sikkert et pluss at M50xBT har fysiske knapper, nærmere bestemt lokalisert på den venstre øreklokka.

Disse fungerer på samme måte som de fleste hodetelefon-fjernkontroller, med tre knapper og alle de vanlige funksjonene. Midtknappen brukes til å pause og starte musikken, mens volum og låtbytter gjøres ved hjelp av de to andre. Knappene er kanskje litt flatere enn vi helst skulle ha ønsket, men stort sett går det veldig greit å styre musikk og volum ved hjelp av dem.

På siden av den venstre øreklokka finnes det også et lite touchpanel som brukes til å aktivere stemmeassistenten på mobilen din, men det krever heldigvis at du holder fingeren der i et par sekunder, slik at ikke Siri eller Google-assistenten spretter opp i tide og utide. 

Hodetelefonene er sammenleggbare, men bare til en viss grad. Det følger for øvrig med en bæreveske i skinn. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.n

Holder leeeeenge, låter flott

Rent teknisk er det dessuten svært lite å utsette på M50xBT. De benytter Bluetooth 5-standarden til å kommunisere med kilden, har støtte for både AAC og AptX (men riktignok ingen AptX HD), og batteritiden er oppgitt til svært solide 40 timer. 

Styringen gjøres med knapper og knotter. MicroUSB til lading føles kanskje litt lite fremtidsrettet. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Vi har rett og slett ikke maktet å tømme hodetelefonene i løpet av testperioden, så det er ingen tvil om at batteridriftstiden er svært god. Vi får oppdatere om det skulle vise seg at den skiller seg markant fra den oppgitte tiden. 

Den gode lyden fra M50x har tilsynelatende også blitt med over til den trådløse varianten. Til prisen er dette nemlig noe av det aller beste vi har hørt, og Audio-Technica er ikke langt unna å kunne konkurrere med våre favoritthodetelefoner fra Bang & Olufsen.

M50xBT spiller med stor glede og overskudd, og har en svært luftig og ganske basstung lydsignatur som i alle fall for undertegnede har evnen til å bringe frem smilet selv på ellers grå dager foran PC-en på kontoret. 

Det er først og fremst et stort og ekspansivt lydbilde vi får presentert, med et tungt bassfundament i bunnen som gir masse trøkk uten å overskygge resten av registeret. M50xBT byr også på et høyt detaljnivå, men de som har skrudd på lydspakene hos japanerne har åpenbart gjort sitt for å runde av diskanten slik at den aldri fremstår som skjærende eller slitsom. 

Ole Henrik mener:

 

Her kommer nok en av de heteste kandidatene til beste kjøp i prisklassen under 2500 kroner. 

Med disse hodetelefonene fra Audio-Technica får du god bærekomfort og ikke minst meget god lyd for pengene du betaler. 

Det som kanskje overrasker mest i positiv retning rundt lyden er dynamikken og oppløsningen. 

Her får du et par hodetelefoner som gir deg godt med detaljer, hvor du enkelt kan skille instrumenter fra hverandre.  

Mellomtonen og diskanten jobber meget godt på lag, og fremstår skarp uten at den på noen måte er skjærende å høre på. 

Det er også greit med bass, men de mangler litt på dybbassen sammenlignet med for eksempel B&O H7. 

Alt i alt er dette noe av det aller beste jeg har hørt i denne prisklassen, og en klar favoritt om du har tenkt å legge rundt et par tusen i nye, trådløse hodetelefoner. 

Det låter rett og slett både behagelig og samtidig svært engasjerende, og vi liker det veldig godt. Hodetelefonene er av typen med lukket konstruksjon, og er i så måte imponerende luftige. Helt isolert mot omgivelsene er de dog langt fra, og det er heller ikke noen form for aktiv støydemping ombord. De lekker også noe lyd ut, så om du sitter i kontorlandskapet og spiller veldig høyt (som disse definitivt innbyr til), så kan du sannsynligvis forberede deg på kommentarer fra kollegene. 

Om du er av typen som foretrekker glassklar diskant fremfor pumpende bass bør du nok heller se på andre merker (for eksempel Master & Dynamic), men vi tror svært mange vil kunne like lyden M50xBT byr på. Helt like konsert-aktig luftige som B&O er de ikke, og de går heller ikke like dypt i bassen, men det er heller ikke langt unna. 

Bluetooth-tilkoblingen har ellers vært feilfri i testperioden, og rekkevidden virker å være på nivå med andre premiumhodetelefoner vi har testet. M50xBT virker imidlertid å koble til kilden ekstremt kjapt, og vi liker også stemmen i øret som forteller oss hva som er status, selv om Bose-løsningen med å også oppgi hvilken enhet er ytterligere et hakk bedre. En kjapp oppsummering av gjenstående batteri når vi skrur på hodetelefonene hadde også vært kjekt. 

At hodetelefonene kun har en enkelt bryter som styrer blåtanntilkoblingen kan også være litt knotete. Om du vil parre dem med en ny enhet må du nemlig holde inne alle tre kontrollknappene i ni sekunder for å sette dem i paringsmodus på nytt. 

Konklusjon 

  Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Etter å ha testet ganske mange par hodetelefoner som ikke har skilt seg ut i noen stor grad i det siste, er det befriende å kunne tilby litt mer uhemmet skryt i denne omgang. Audio-Technica tilbyr nemlig finslepen lydkvalitet i ATH-M50xBT, og bonusen er strålende batterilevetid og stort sett god komfort. 

Dette er kanskje ikke hodetelefonene for de mest motebevisste, men om du kan leve med at designlinjene begrenser seg til litt blankpolert krom og et par mer eller mindre diskré logoer, så kan dette være hodetelefonene for deg. 

Til prisen på rundt 2200 kroner er dette nemlig absolutt noe av det beste vi har hørt, og det er dermed vanskelig å komme unna en finfin anbefaling til Audio-Technica. 

Gode alternativer til Audio-Technica ATH-M50xBT

 

Jabra Move Style Edition

Godlyd til halve prisen

Jabra Move Style Edition

Om du helst ikke vil bruke over 2000 kroner på hodetelefoner, er det sannsynligvis disse fra Jabra du skal ha. Move Style Edition forbedrer batterilevetiden fra den første Move-utgaven, byr på den samme gode lyden og ser stilfulle ut på hodet.

Du får riktignok ikke 40 timer batterilevetid som hos Audio-Technica, men prisen er altså under det halve.

Sony WH-H900

En god allrounder til en fin pris

Sony WH-H900

«Lillebroren» til Sonys flaggskipserie 1000X er H900N, som byr på god lydkvalitet, habil støydemping og god batterilevetid til halve prisen av toppmodellen.

De låter imidlertid ikke helt like bra som ATH-M50xBT, men om du gjerne vil ha støydemping med på kjøpet uten at prisen bikker to lapper, er det disse du skal ha.

 

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Vår favoritt

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Om prisen ikke er et tema, ville store deler av redaksjonen nok valgt disse fra Bang & Olufsen. H9i byr på strålende lydkvalitet, ser svært lekre ut og er bygget i eksklusive materialer. De oser rett og slett luksus.

Støydemping får du også, selv om den ikke er helt på nivå med de beste fra Bose og Sony. Ulempen er selvfølgelig prisen. H9i koster vanligvis et sted mellom 4500 og 4800 kroner – et godt stykke over modellen fra Audio-Technica.


8.5/10
Meget bra

Audio Technica ATH-M50xBT

"Kanskje de best-låtende hodetelefonene i denne prisklassen."

Fordeler

  • Fabelaktig lydkvalitet
  • Enorm batterilevetid
  • Stabil tilkobling

Ting å tenke på

  • Ganske tunge
  • Lekker en del mer lyd enn vi gjerne skulle ha likt
  • Kun microUSB til lading

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen