TEST: Asustor AS-202TE

Test Asustor AS-202TE

(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

En snasen NAS til nesten alt

Asustors allsidige budsjettmodell vil gjerne ha flere roller i huset.

Små og kjekke NAS-bokser for hjemmebruk har over de siste årene gått fra noe for spesielt interesserte, til en ting «alle» med et hjemmenettverk kan ha bruk for. I takt med etterspørselen har selvfølgelig også nye aktører dukket opp, og en av de klareste nye stjernene på NAS-himmelen er Asustor.

Det er ikke mer en halvannet år siden Asustor tok opp kampen mot det etablerte NAS-miljøet, godt hjelpet av ressursene og lommeboka til moderselskapet Asus.

Og gutta og jentene i Asustor har på ingen måte bedrevet dank i tiden de har hatt til rådighet. Asus har nå tre forskjellige serier i salg: Den seriøse 6-serien, den rimeligere 3-serien og til slutt 2-serien, som dagens testobjekt tilhører.

2-seien finnes i utgaver på to og fire brønner, og kommer dessuten i en T og TE-versjon. Mens T-modellen er din standard NAS, er TE spesiell ved at den har mer RAM, samt HDMI- og lydutgang bak. Det vil si at den skal kunne kobles til en TV, eller noe annet i stereobenken, og spille av innhold direkte. Dette har vi for så vidt sett før – både med Asustors egen 6-serie og Thecus N4800, men denne gangen snakker vi om en rimeligere modell.

For det er nettopp Asustor AS-202TE vi har hatt inne til test for å finne ut hva den er god for.

Spesifikasjoner
Maskinvare og tilkoblinger
Prosessor
Intel Atom på 1,2 GHz, 2 kjerner
Minne
1024 MB DDR3
Nettverk
Gigabit Ethernet
Enhetstilkobling
2 x SATA intern (for 3,5" eller 2,5")
2 x USB 2.0 (bak)
2 x USB 3.0 (en bak, en i front)
1 x HDMI 1.4a
1 x 3,5mm lydutgang
Display
Indikatorer for diskaktivitet/-feil
Indikator for nettverk
Indikator for generell status
Annet
Infrarød mottaker i front
Størrelse
Vekt: 1,91 kg (uten harddisker)
Størrelse: 16,3 x 10,9 x 23,3 cm (H x B x D)
Utstikkende ledninger bak kommer i tillegg
Pris
Ca. 2300 kr

AS-202TE har et lett gjenkjennelig utseende – alle NAS-ene til Asustor ligner nemlig på hverandre. Fronten er i matt plast, mens resten av karosseriet er av metall. Den mørkgrå metallplaten som utgjør mesteparten av kroppen gir en litt konservativ stil og et inntrykk av kvalitet. NAS-en står stødig på fire gummiføtter.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Asustor har puttet inn Intel Atom-prosessorer på alle sine NAS-er så langt, og 2-serien er ikke noe unntak. Med en klokkefrekvens på 1,2 GHz er det ikke snakk om noen superprosessor, men vi regner med at det skal holde fint til det 2-serien er ment for: vanlig hjemmebruk. Videre er minnemengden på anstendige 1 GB, og det er det en god grunn til – men det tar vi først på neste side.

På baksiden av AS-202TE sitter naturlig nok nettverksporten, strøminntaket og tre USB-porter, hvorav én er er USB 3.0. Den siste USB 3.0-porten sitter sammen med en knapp i fronten. Det er mulig å sette opp NAS-en slik at den automatisk kopierer innholdet fra en innplugget USB-enhet til en bestemt mappe – eller omvendt – når du trykker inn knappen. Asustor kaller det «One Touch Backup».

I tillegg til plass for kensingtonlås, sitter også to andre kontakter bak: HDMI og 3,5mm minijack for lyd. Disse kan som nevnt brukes til å koble NAS-en direkte til en skjerm, TV eller stereoanlegg.

Mer om dette får du på neste side >>>

Testeksemplaret er levert av Asustor.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen