TEST: Asus VivoPC VM62N

Test Asus VivoPC VM62N

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Denne mini-PC-en er så stilig og enkel som den kan bli

Asus VivoPC tar ikke over stua.

Asus VivoPC VM62N har ikke verdens beste ytelse, men som ytelsesgrafene under viser har den ikke noe å skamme seg over når vi tar størrelsen og kunkurransen med i betraktning. Det er i hverdagslige oppgaver, som nettsurfing, kontoroppgaver og til film- og musikk, at den virkelig skinner, dog.

Prosessoren presterer ikke spesielt godt når det kommer til å kjøre enkelttrådete operasjoner, men klarer seg noe bedre når den får bruke begge kjernene sine. Om du ikke skal spille, konvertere filmer eller rendre store bildefiler i Photoshop, vil du neppe merke forskjell på i3-porsessoren i VivoPC-en og i5-prosessoren som sitter i eksempelvis Zotacs Zbox. Apples Mac Mini er selvsagt den kraftigste av kandidatene under, men dens i7-prosessor koster langt mer og egner seg til helt andre formål enn enkle oppgaver og litt filmtitting nå og da.

Vi så på hovedsiden at VivoPC-ens dedikerte grafikkbrikke, Nvidias 820M, bare mestret Far Cry 2 sånn passe. Brikken overgikk likevel samtlige andre integrerte løsninger, 3DMark06-målingen vår bare bekrefter ledelsen. Noen spillmaskin er det dog ikke, men grafikkbrikken gjør til sitt forsvar sitt til at den kan spille av svært høyoppløst video, noe mange av maskinene i listen under bare kan glemme.

Videre er diskytelsen helt på det jevne. Med måleverktøyet ATTO måler vi lese– og skrivehastigheten dens til omtrent 180 MB/s. Om du ønsker raskere filkopiering, eller raskere oppstart, må du skifte til en SSD. Vi merket imidlertid ingen treghet i verken operativsystem eller i programmer vi kjørte, så for vanlig bruk tror vi snurredisken på én terabyte vil tjene de fleste svært godt. 

Ser du etter et alternativ til Asus VivoPC?
Zotac Zbox lar deg velge mer av innmaten selv »

Gå til side

Asus VivoPC VM62N-G031R

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen