AMDs referanse RX Vega 56 får bryne seg på Asus' Strix-versjon med samme grafikkbrikke.

Test Asus RX Vega 56 ROG Strix OC

AMDs referanse RX Vega 56 får bryne seg på Asus' Strix-versjon med samme grafikkbrikke. (Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Asus løser Vegas støyproblem, men så oppstår et nytt

Dette kortet er musestille, men hva hjelper det når vi ser på konkurrentens oppstilling?

Mens du kan se den oppsummerte ytelsen på førstesiden får du her ytelsesmålingene våre i detalj, med både snitt- og minimum FPS-målinger.  

Noe overraskende er det å se at Asus ROG Strix OC RX Vega 56 yter noe svakere i DirectX 12-testen Time Spy i 3DMark enn i DirectX 11-testen Fire Strike.

De syntetiske 3DMark-testene viser imidlertid at det totalt sett skiller relativt lite mellom RX Vega 56 og GTX 1070 Ti. Avstanden til GTX 1080 er dog av en mye tydeligere karakter.

Når vi kommer til spilltestene er det klart at AMDs RX Vega-serie trives best med de tre siste spillene i testbiblioteket vårt, hvorav vi finner to DX12-titler. Selv her kan imidlertid aldri kortet skilte med mer enn det som i beste fall er samme ytelse som GTX 1070 Ti, og GTX 1080 ligger alltid et godt hode foran.

RX Vega 56 trives samtidig dårlig i populære spill som GTA V og The Witcher, og Dragon Age: Inquisition er langt fra noen god match. RX Vega 56 virker på mange måter å være mer sensitiv på hvilke spill det måles i enn dets GTX-konkurrenter. Det er en forklaring for de svake snitt-tallene på forsiden, uten at det er noen unnskylding. 

 

 

På neste side sjekker vi temperatur, strømforbruk og støy »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen