TEST: Asus RT-AC68U

Test Asus RT-AC68U

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Vi har testet Asus' nye råtass-ruter

Storselgeren har fått en etterfølger.

Asus gjorde det svært skarpt med sin første ac-ruter, RT-AC66U. Den gjorde det godt i testen vår, og skal ha solgt i bøtter og spann. Noe tidligere i år ble oppfølgeren lansert, og nå har vi endelig fått lekt oss med den – Asus RT-AC68U.

Beholder designen

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

RT-AC68U ser kliss lik ut som forgjengeren, her er det lite nytenkning å spore. Nå er kanskje ikke det spesielt farlig, for den ser fremdeles veldig pen ut. Ruteren er normalt stor, med en lekker design.

Fronten er preget av et stort felt med et flettemønster som beveger seg noe i dybden. Resultatet er en tydelig 3D-effekt.

Toppen av ruteren er preget av tre veldreide antenner, som du kan justere i en rekke forskjellige vinkler. Nå betyr det strengt tatt lite at antennene er plassert på utsiden, men det gjør jo at ruteren ser litt mer potent ut enn de ruterne som bruker interne antenner.

Tilkoblinger er gjemt på baksiden

På baksiden finner du alle de fysiske tilkoblingene. Her er det inngang for strømadapteren, bredbåndsmodemet ditt og fire kontakter for kablet nettverk. Kontaktene er godt merket, så her skal det godt gjøres å koble feil. På baksiden finner du også en av- og påknapp for selve ruteren.

Med det samme vi er inne på knapper må vi nevne én til. På høyresiden finner du nemlig en WPS-knapp, som brukes som en rask og brukervennlig måte å koble sammen enheter på, selv om  denne på en del rutere kan være en stor sårbarhet. I tillegg har du en knapp for å skru det trådløse nettet av og på.

To USB-tilkoblinger har det også blitt plass til, disse er også plassert bak. På den ene har Asus tatt i bruk USB 3.0, den andre følger USB 2.0-standarden.

Heng med, ekstra funksjonalitet neste »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen