TEST: Asus Rog Swift PG279Q

Test Asus Rog Swift PG279Q

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Asus Rog Swift PG279Q koster flesk – men er vel verdt pengene

Asus' nye spill-skjerm er rett og slett helt rå.

Konklusjon 

Asus' Rog Swift-serie er laget for kravstore spillere, og den nyeste modellen i familien, PG279Q, er kanskje den aller beste spill-skjermen du kan kjøpe i øyeblikket – om du er villig til å betale prisen den koster. 

Når det kommer til både utseende, innganger og brukeropplevelsen har denne nye skjermen mange likheter med sin forgjenger PG278Q. Med andre ord er den en stilren skjerm som møter deg med enkle, tynne rammer, men som likevel gir deg en meget god kvalitetsfølelse. 

Hva gjelder innganger så har skjermen de inngangene du trenger i form av én HDMI og én DisplayPort. Utover dette kan du også sette opp skjermen som en enkel USB-hub der du kan bruke to USB-porter til å koble til andre enheter.

Den største endringen opp til denne nye modellen er at Asus har valgt å skrinlegge fjorårets TN-panel til fordel for et IPS-alternativ. Her har selskapet klart å tilføye bedre og mer livlige farger i forhold til før, men fortsatt klart å beholde den raske responsen forrige generasjon var kjent for. 

Asus Rog Swift PG279Q fortjener et Anbefalt-stempel i vår bok.
Asus Rog Swift PG279Q fortjener et Anbefalt-stempel i vår bok.

Innstillingene av fargene kan du finstille for å få det aller beste resultatet, men du kan også fint bare bruke skjermen som den er ut av esken. Ønsker du deg det beste bildet finner du innstillingene våre på side 2. 

Skulle du ha en eldre maskin som støtter G-Sync-teknologien til Nvidia så kan dette være en redning for å få god flyt selv på nyere spill. Vi testet med ulik maskinvare, og det er markant bedre flyt og mindre feil på grafikken når du bruker denne modusen. Hvor stor forskjell den utgjør merker du først når du deaktiverer funksjonen. 

Skjermen har også en overklokkings-funksjon som lar deg skvise ut hele 165 bilder i sekundet. Akkurat denne funksjonen ser vi ikke helt poenget med, for vi må med hånden på hjertet si at vi sliter med å merke eller se forskjellen på denne frekvensen kontra 144 bilder per sekund. 

Alt i alt er dette en knallgod skjerm, og en av de aller beste skjermene du får kjøpt. Sammenlignet med PG278Q, som nå koster rundt 7000 kroner, er prishoppet på 1000 kroner opp til Rog Swift PG279Q vel verdt pengene med tanke på at du får et IPS-panel som byr på langt bedre farger. Med andre ord er dette et produkt vi uten problemer kan anbefale deg. 

Alternativer 

Har du tid å vente litt kan dette være verdt tiden. Acer kommer snart med sin nye Predator-serie, hvor blant annet modellen X34 virker å være et spennende alternativ. Hvorvidt denne er bedre eller ei vet vi ikke før den er har vært innom testbenken vår. 

Asus' skjerm har støtte for G-Sync. Skulle du ikke ha et Nvidia-kort finnes det en rekke alternativer som bruker AMDs Freesync-teknologi. En teknologi som gir deg mye av den samme spill-opplevelsen. Her kan vi blant annet anbefale deg å ta en kikk på BenQ XL2730Z

Gå til side

9/10
Imponerende

Topp 10

#2 av 10

Se hele Topp 10 »

Asus ROG Swift PG279Q

"Asus viser nok en gang at de lager en av de aller beste skjermene på markedet »"

Fordeler

  • Meget habil byggekvalitet
  • Enkel og god brukervennlighet
  • G-Sync
  • Lynkjapp på bevegelse og respons
  • IPS-panelet gir meget gode farger
  • Bra innsynsvinkel

Ting å tenke på

  • Dyr
  • 165 Hz overklokking byr på lite forskjell versus vanlig 144 Hz

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen