TEST: Asus Rog Swift PG279Q

Test Asus Rog Swift PG279Q

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Asus Rog Swift PG279Q koster flesk – men er vel verdt pengene

Asus' nye spill-skjerm er rett og slett helt rå.

Asus Rog Swift PG279Q

Skjermstørrelse: 27 tommer
Fargespekter: 100 prosent sRGB
Paneltype: IPS
Oppløsning: 2560 x 1440 piksler
Pikseltetthet: 0,233 millimeter
Lysstyrke: 350 cd/m2
Kontrast: 1000:1
Responstid: 4 ms (grå til grå)
Antall farger: 16,7 millioner
G-Sync: Ja
Native framrate: 144 Hz (165 Hz I Turbo-mode)
Høyttalere: Ja, 2 x 2 Watt
Vekt: 7,0 kilogram

Asus lager en av våre favorittskjermer for spilling, Rog Swift PG278Q. Dette er en modell, som selv over et år etter at den ble lansert, fortsatt holder koken – og som fortsatt er ett av de bedre alternativene for spilling. 

Nå er imidlertid en ny modell klar for salg. Den har fått navnet Rog Swift PG279Q, og en av de store forandringene er at PG279Q har fått et IPS-panel. 

På papiret er dette en real råtass, så det er på tide å legge produktet under lupen i vår testlab for å se hva du får for de omlag 8000 kronene denne skjermen koster deg. 

Klare likehetstrekk til forrige generasjon

Asus legger seg på samme nivå når det kommer til byggekvalitet med sin nye modell. Her preges selve skjermen av slanke, firkantede rammer som gir deg et godt kvalitetsinntrykk. I det store og det hele er selve skjermens utførelse nokså lik sin forgjenger, men det er likevel noe som skiller de to på utseende. 

Foten til PG279Q har nemlig gjennomgått noen forandringer. Sammenlignet med foten på PG278Q er denne ikke lenger så firkantet, hvor foten snevrer inn mot fremsiden. Med andre ord er den noe mer spenstig designet etter vår mening. 

Likevel er det ikke utformingen som stikker av med oppmerksomheten. Asus har nemlig lagt inn belysning i foten. Den ene lyset sitter i sirkelen rundt festet mellom skjermen og foten, samt at en logo nede på høyre side også har fått lys. Disse lyser opp når du slår på skjermen, så du er aldri i tvil om den er påslått eller ei. 

Enkel meny og greit med tilkoblinger

Knappene du bruker for å slå på skjermen og navigere deg rundt i menyene er også nokså like som forgjengeren. En liten detalj er dog at PG279Q har fått en rødfarget joystick på baksiden i stedet for en som er sort. Annet enn fargen vil du altså kjenne deg godt igjen om du allerede har en PG278Q. 

Menyen er også fortsatt enkel og lettfattelig. Den dukker opp nederst til høyre på skjermen når du trykker inn meny-knappen, og vi må si at Asus har lyktes godt i å gjøre grafikken enkel og oversiktlig. 

Bruk rullegardinen til å velge mellom ulike bilder, og dra slideren for å se to og to bilder

Responsen er også god når du trykker deg rundt, slik at du slipper å ergre deg over at skjermen ikke henger med på notene når du har behov for å endre noe i kampens hete. 

For en stund siden testet vi en skjerm fra Dell, nærmere bestemt U3415W, og noe av det spesielle med denne var at den var proppet med tilkoblinger. Her kommer Rog Swift  PG279Q til kort. Likevel har den både én HDMI- og én DisplayPort-inngang, hvilket for de fleste spillere vil være nok. 

Samtidig har den også mulighet for å fungere som en USB-hub dersom du bruker en USB A til B-kabel mot maskinen din. Riktignok får du kun to USB-porter til rådighet og begge sitter plasser bak på skjermen, slik at de ikke er spesielt enkle å komme til. 

Bli med til neste side der vi tester det aller viktigste; bildekvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen