Asus ROG PG27AQ er en god allrounder for deg som ikke stiller de aller høyeste kravene når du spiller.

Test Asus ROG PG27AQ

Asus ROG PG27AQ er en god allrounder for deg som ikke stiller de aller høyeste kravene når du spiller. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Denne spillskjermen koster 9000 kroner, men det er den verdt.

Asus' spillskjerm oser kvalitet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Asus har over flere generasjoner laget monitorer i sin ROG-serie som har vært blant de beste spill-skjermene på markedet. Per i dag har de kanskje den aller beste 27-tommeren av dem alle, som blant annet kan takle vanvittige 165 bilder i sekundet med 1440p-oppløsning. 

Nå har vi fått inn en annen modell i ROG-familien. Denne gangen er det en 4K-monitor vi har med å gjøre, PG27AQ. Den har også et IPS-panel som gir deg bedre farger, og ikke minst støtte for Nvidias G-Sync-teknologi. Det eneste som på papiret ikke er like imponerende er at skjermen, som tross alt koster over ni tusen kroner, kun klarer å servere deg 60 bilder i sekundet. Men gjør det egentlig noe?

Kjent utforming 

Om du skulle være i tvil om hvilken oppløsning denne skjermen har, er det tydelig merket.
Om du skulle være i tvil om hvilken oppløsning denne skjermen har, er det tydelig merket. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ut av esken møtes vi av en kjent utforming når det kommer til design. Asus har ikke gjort noen enorme endringer fra sist vi testet en ROG-skjerm, og det er ikke noe negativt i det. 

Skjermen er nemlig stilren og enkel å se på, hvor rammene er tynne og enkle. Du skal likevel være forholdsvis svaksynt for å ikke se at dette er en 4K-skjerm, for det har Asus merket tydelig ned i det venstre hjørnet. 

Fronten på skjermen er matt, noe som gjør at du ikke støter på noen store problemer med gjenskinn på denne skjermen. Rammene er også matte, og er formet på tradisjonelt vis. 

Foten og festet til skjermen er også tilsynelatende veldig lik den vi fant på den forrige ROG-skjermen vi testet. Og dette er en av de bedre løsningene på markedet. 

For å sette prikken over i-en har denne foten et lys rundt festet, samt at en logo lyses opp. Lyset er ikke så intenst at det blir til en plage når du spiller. 

Menyen til skjermen er enkel å seg på.
Menyen til skjermen er enkel å seg på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Enkel å bruke

En fellesnevner for det meste med denne skjermen er at det er enkelt. Og det gjelder også i høyeste grad menyene og hvordan du navigerer deg rundt i disse. 

Asus har ikke forandret nevneverdig på grafikken i menyene, som er både enkle og ikke minst oversiktlige i bruk. På baksiden av skjermen finner vi fortsatt den lille joysticken, som er med å heve brukervennligheten til noe av det aller beste på markedet. 

Denne lille joysticken gjør det langt enklere å navigere seg rundt i menyene.
Denne lille joysticken gjør det langt enklere å navigere seg rundt i menyene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samtidig så har du noen knapper nedenfor denne joysticken hvor du blant annet kan hende frem hvor mange bilder i sekundet skjermen blir servert. Og den andre knappen gir deg rask tilgang til en rekke moduser som er ment for forskjellige situasjoner. 

Alt i alt er dette en skjerm som er meget god i bruk, og mye av hemmeligheten ligger i at selskapet holder løsningene enkle. 

Kablene du trenger følger med

Å tyne ut 4K-oppløsning i 60 bilder i sekundet krever sin kabel. Heldigvis følger de kablene du måtte trenge med i esken. Her er ditt soleklare førstevalg kabelen med DisplayPort-kontakter i begge ender. 

Det er nemlig denne kabelen som gir deg det maksimale ut av opplevelsen, og den eneste som også lar deg bruke G-Sync-teknologien samtidig. 

Skjermen har forøvrig en HDMI 2.0-port i tillegg til DisplayPort. Du kan også koble skjermen sammen med PC-en din ved hjelp av USB, slik at du kan bruke de to USB 3.0-portene på baksiden av skjermen. 

Bli med til neste side hvor vi ser nærmere på bildekvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen