Asus' ROG G752 stjeler rampelyset med sitt røffe design.

Test Asus ROG G752VS med Nvidia GTX 1070

Asus' ROG G752 stjeler rampelyset med sitt røffe design. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Asus ROG G752VS med GTX 1070

Nvidias nye GTX 10-serie er en revolusjon for spillbærbare, men prisen er djevelsk høy.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forrige års spillbærbare var ikke særlig interessante å måle ytelsen til. Det var, som året før der igjen, GTX 980M-brikken som regjerte. Nå er det prosessoren som er av fjorårets Skylake-generasjon, men denne er neppe som noen flaskehals å regne uansett. 

I hovedsetet sitter nemlig Intels firekjernede Core i7-6820HK – den samme som MSI valgte til sin GT72S. Denne er klokket til 2,7 GHz, med en maksimal TurboBoost på 3,6 GHz.

PS: Ved hjelp av overklokkingsprogramvare fra Asus kan du overklokke prosessoren, noe vi ikke har gjort når vi nå går i gang med prosessortestene våre:

Til sammenligning sitter den noe mer vanlige i7-6700HQ, som strekker seg til 3,6 GHz men kommer uten overklokkingsmuligheter, i fjorårets utgave av G752.

Av den andre ytelsestesten vår, som altså går ut på å sette prosessoren til å konvertere og krympe en spillefilm, viser det seg ikke helt overraskende at vår testkandidat legger seg rett ved rivalen fra MSI. Samme prosessor, (så godt som) samme ytelse. Det gir jo mening. Forbedringen er uansett signifikant fra forrige års utgave av G752.

Vi vet ikke helt hva som foregår hos MSIs ellers så arbeidsomme GT72S når vi kommer til vår andre prosessortest, men det er jo hyggelig for ferske G752 at den tar hjem seieren og viser langt bedre takter enn forgjengeren.

Prosessorytelse er isolert sett av mindre interesse om du tenker på å skaffe deg en spillbærbar. Det er kombinasjonen med grafikkortet som er interessant. Det er i vår syntetiske spillmåling, 3DMark, at slaget skal stå – det er her vi skal få se om Nvidias nye mobile Pascal-brikker virkelig lever opp til standarden satt av skrivebordskortene for et par måneder siden.

Og, altså, det er jo bare å la «Fire Strike»-grafen tale for seg selv. Vi har knapt sett maken. Vi er vant til 20 til 30 prosent bedre ytelse ved nye generasjoner. Med Pascal i skikkelse av GTX 1070 derimot snakker vi med ett om en ytelsesøkning på 65 prosent over GTX 980M i fjorårets G752! Om vi sammenligner med MSIs GS40 og dens GTX 970M får vi utrolige 111,8 prosent høyere ytelse. 

Merk at GTX 1070 oppnår fattige 770 3DMark Fire Strike-poeng mindre enn GTX 1070 FE målt på vår nylig oppdaterte grafikkorttestrigg. Dette gapet på 5,2 prosent viser hvor lite skillet mellom stasjonære og spillbærbare har blitt når det kommer til grafikk.

Nytt i denne testen er 3DMarks nye Time Spy-test. Denne DirectX 12-testen er en indikasjon på grafikkbrikkenes evner i nye spill som tar i bruk DirectX 12-API-et. Time Spy har kommet til etter et tett samarbeid med blant annet Nvidia og AMD, og bør dermed være en objektiv måling vi kan legge til grunn for våre anbefalinger. 

Nå måler 3DMark syntetisk grafikkytelse. Vi ser ikke nødvendigvis de samme forskjellene i faktiske spill, spesielt ettersom prosessoren her får en større rolle. 

Vår første spilltest, Hitman: Absolutions, gir oss en skikkelig kalddusj der den nye GTX 1070-brikken «kun» yter 27 prosent bedre enn GTX 980M. Vi ser likevel tegn til at målingene ikke bør få bli utslagsgivende, ettersom vi får samme FPS-verdier både i våre gjennomkjøringer ved Full HD og 720p-oppløsning. 

Når vi fortsetter til Metro 2033-testen vår ser vi nemlig tall som er mer på linje med de lovende 3DMark-resultatene. I Full HD-oppløsning kan GTX 1070 skilte med hele 76 prosent høyere FPS enn GTX 980M og svært gode 47,5 prosent høyere FPS enn GTX 970M i forrige års Asus ROG G752. 

Vi har en ny test på lager i anledning anmeldelsen av den første mobile GTX 10-serie-bærbare, nemlig Rise of The Tomb Raider. Dette spiller benytter enkelte DirectX 12-teknologier og er et nyere og mer relevant innslag i rutinene våre enn de øvrige spillene. 

Vi har kun ytelsesdata fra forrige års utgave av G752, men datagrunnlaget vil selvsagt øke etter hvert som vi tester flere spillbærbare. Uansett er det gledelig å melde at GTX 1070 gir hele 89(!) prosent høyere FPS enn GTX 970M i Tomb Raider.  

Mens MSIs GT72S benytter seg av det de kaller Super Raid 4, som i praksis er to PCIe-3.0-baserte enheter satt opp i RAID0, byr Asus' ROG G752VS på en løsningen med to 256 GB M.2-flashenheter som sammen kommuniserer over PCIe-3.0 x4-sporet. Selv om lesehastigheten ikke er like imponerende som hos MSIs høvding er skrivehastigheten i en egen liga. Oppstart av maskinen, åpning av programmer og innlasting av spill går lynraskt – for alle de testede maskinene, i grunn. I tillegg til den raske flashlagringen kommer G752 med en harddisk på 2 terabyte for lagring av film, bilder, enda flere spill eller diverse mindre brukte filer.

Ytlsen er én ting, hvorda er så maskinen i bruk?

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen