Asus' ROG G752 stjeler rampelyset med sitt røffe design.

Test Asus ROG G752VS med Nvidia GTX 1070

Asus' ROG G752 stjeler rampelyset med sitt røffe design. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Asus ROG G752VS med GTX 1070

Nvidias nye GTX 10-serie er en revolusjon for spillbærbare, men prisen er djevelsk høy.

Asus ROG G752VS (GC026T)

Skjerm: 17.3" 1920x1080 IPS G-Sync
Prosessor: Intel Core i7-6820HK @2.7 GHz 
Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1070 
Minne: 2x8 GB DDR4 (2400MHz)
Lagring: 512 GB SSD + 1000 GB HDD  
Optisk enhet: DVD-brenner              
Operativsystem: Windows 10
HxBxD: 5.3x42,8x33,4 cm 
Vekt: 4.4 kg (+ 0,77 kg lader)

Vi har ikke sett noe til særlig høyere ytelse for spillbærbare siden Nvidia lanserte sine mobile Maxwell-baserte grafikkbrikker for drøyt to år siden. Tirsdag denne uken annonserte imidlertid Nvidia at deres Pascal-brikker, med GTX 1060, GTX 1070 og GTX 1080 i spissen, endelig var klare for spillbærbare.

De ulike maskinprodusentene var ikke sene på avtrekkeren, og allerede noen timer inn i tirsdagen rant innboksen vår ned med meldinger om at nye spillbærbare med «langt kraftigere grafikk» var tilgjengelig for test.

En av produsentene som var tidlig ute med oppdaterte sine spillbærbare var Asus, og vi snappet raskt opp en utgave av deres solide ROG G752VS konfigurert med Nvidias GTX 1070-brikke. 

Da GTX 10-serien for stasjonære maskiner ankom testlabben vår i mai fikk undertegnede hakeslepp av ytelsen. Og, med en ytelse som hos GTX 1070 var godt over 50 prosent høyere enn forrige generasjon viste Nvidia at de fortsatt var sultne på markedsandeler. Da er det særlig spennende at Nvidia har hintet frem til at de mobile brikkene deres skal by på omtrent den samme revolusjonerende ytelsesøkningen. 

De siste par dagene har vi derfor sendt Asus' ROG G752VS med GTX 1070-grafikk gjennom en rekke tester her hos oss for å få klarhet i nøyaktig hvor mye kraftigere den nye Pascal-arkitekturen er.

Nærmer seg stasjonære spesifikasjoner

På papiret er det ikke store forskjellen mellom de stasjonære og mobile brikkene i GTX 10-serien, men der blant annet den mobile varianten av GTX 1080 har noe lavere grunnklokkefrekvens har den mobile GTX 1070-varianten på sin side flere streamprosessorer enn den stasjonære utgaven, da med 2048 mot 1920. Dette er muligens for å veie opp for at den har hakket lavere grunnklokkefrekvens og boostklokkefrekvens. Asus har imidlertid inkludert programvare for å overklokke grafikkbrikken om du ønsker dette.

Samme gamle, gode design

ROG G752VS er som fjorårets modell ganske massiv, med den karakteristiske utstikkende kjøleløsningen i bakkant. Denne sikrer nødvendig ventilasjon til brikkeduoen på innsiden – den firekjernede og overklokkingsvennlige Intel Core i7 6820HK-prosessoren og grafikkbrikken – slik at disse kan tøye grensene for hva det bærbare spillbeistet presterer både ytelsesmessig og på mer praktisk vis.  

Om du allerede eier en ROG G750 eller ROG G751, ser du at ROG G752 har en noe tynnere profil og dessuten at utstikkeren i bakkant er kraftig redusert. Dette har latt seg gjøre fordi grafikkbrikkene og prosessorene stadig har blitt mer effektive de siste årene. Om du sitter på en ROG G752 kjenner du imidlertid raskt igjen designet og løsningene for dagens testkandidat. Sett fra utsiden er disse nemlig like som to dråper vann.

Det er altså innmaten som er endret siden forrige iterasjon i ROG-serien, noe som over hodet ikke er negativt. Hvorfor endre en design som fungerer godt?

Slik ser den altså ut.
Slik ser den altså ut. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
G752 får du neppe plass til i sekken din, det er den for bred for med sine utstikkende luftekanaler.
G752 får du neppe plass til i sekken din, det er den for bred for med sine utstikkende luftekanaler. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Årets modell lokker deg, som fjorårets modell også gjør, inn med et skall av anodisert aluminium, en mørke grå innside og detaljer i signalfargen oransje – sistnevnte kombinert med valgfrie røde LED-lys.

Kun topplokket i sølv og «utveksten» bak er av aluminium. Resten av maskinen består av ulike plastmaterialer med og uten tekstur, men ikke tro at byggkvaliteten lider av den grunn. I tillegg er området som omkranser tastaturet dekket av et mørkt grått gumiert belegg, som gir en noe mykere og varmere følelse enn det kaldere metallet.

Vi liker fortsatt dette grepet godt, selv om fettmerker kan feste seg både her og der med en slik løsning.

Gjennom et sotet vindu kan du se kjøleribbene og viftene til CPU og GPU. 
Gjennom et sotet vindu kan du se kjøleribbene og viftene til CPU og GPU.  Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det er en artig detalj at Asus ikke slutter å designe maskinen sin når de kommer til undersiden. Her møtes vi nemlig ikke av en kjedelig sølvgrå plastplate med modellinformasjon og klistremerker, men heller av en teksturert bakplate og et delvis gjennomsiktig plastdeksel som lar deg skue ned på de massive kjølerørene som er knyttet til prosessoren og grafikkløsningen.

Spesifikasjonene for vår testmodell finner du i faktaboksen øverst til høyre. Merk at ROG G752 også finnes i en rimeligere variant med GTX 1070-grafikk, der prosessoren ikke kan overklokkes og du må klare deg med halvparten av lagringsplassen. Denne konfigurasjonen har imidlertid en litt hyggeligere pris, og ifølge vår kommersielle samarbeidspartner Prisguide.no, finner du denne fra 25 000 kroner og oppover

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media AS. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

På neste side finner vi ut hvilke krefter som gjemmer seg på innsiden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen