TEST: Asus PadFone Infinity

Test Asus PadFone Infinity

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Luksusutgaven av PadFone imponerer

Her får du mobil og nettbrett i ett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

 Svært høy ytelse
Praktisk med alt i ett
God skjerm med Full HD-oppløsning
God byggekvalitet og eksklusivt materialvalg
Rask veksling mellom mobil- og nettbrettmodus
Bra kamera
Mye god programvare

Ikke støtte for minnekort
Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

PadFone er et genialt konsept. I stedet for å ha en mobiltelefon og et nettbrett med hvert sitt SIM-kort, er PadFone en mobiltelefon som kan dokkes i et nettbrett – slik at mobiltelefonen fungerer som "innmaten" i nettbrettet. Dermed kan du velge om du vil ha med deg bare mobiltelefonen, eller om du også vil ha nettbrett. Når telefonen ringer, kan du ta den ved å trekke den ut av plassen sin på baksiden av nettbrettet.

Det har skjedd mye med PadFone siden vi testet den første PadFone-modellen i fjor sommer. Det første produktet virket uferdig, det var stort og tungt, og det hadde en dårlig skjerm. 

Med PadFone 2 forsto Asus endelig hvordan det skulle gjøres, og leverte et produkt vi ga en solid anbefaling da vi testet det i fjor høst. 

Nå har Asus finpusset på PadFone-konseptet, og laget en oppgradert modell de har kalt PadFone Infinity. I tillegg til at produsenten har gått for et mye mer eksklusivt materialvalg – aluminium i stedet for plast – er også maskinvaren oppgradert. Spesifikasjonene er nå fullt på høyde med de mest avanserte mobiltelefonene og nettbrettene på markedet.

Asus PadFone Infinity.
Asus PadFone Infinity.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Flott skjerm og pen design

Selv om nettbrettet blir en del tykkere enn et vanlig nettbrett på midten, veier de to komponentene tilsammen faktisk ikke mer enn 15 gram mer enn en 10-tommers iPad. Legger du til vekten av en vanlig mobiltelefon, veier med andre ord en PadFone Infinity mindre enn et vanlig nettbrett og en mobiltelefon kombinert.

Nettbrettet kan ikke brukes til noe når telefonen ikke sitter i den, siden det i praksis bare er en skjerm – samt et ekstrabatteri som gir deg bedre batteritid. Det at nettbrettet kan lade opp telefonen når den er tom for strøm, er en funksjon vi tror mange vil sette pris på.

Mobiltelefonen har en skjerm på 5 tommer – litt større enn i PadFone 2, mens nettbrettskjermen er på 10,1 tommer. Oppløsningen på mobilskjermen er økt fra 720 x 1280 punkter til 1080 x 1920 punkter, det vil si Full HD. Skjermen på både mobilen og nettbrettet er sylskarp, og den er ganske lyssterk – med en egen utendørsmodus.

Asus PadFone Infinity.
Asus PadFone Infinity.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Bra på både nytte og underholdning 

PadFone Infinity leveres med mye god programvare. I tillegg til standardprogramvaren i Android 4.1.2 får du også med en del Asus-spesifikke apper, som for eksempel en veldig god notatapp, samt Polaris Office for å redigere dokumenter i Microsofts Office-formater. En spesialfunksjon som Asus har lagt til, er muligheten til å kjøre enkelte apper i egne vinduer som flyter oppå de andre appene. Det kan være praktisk å kunne ha for eksempel en kalkulator eller kalenderen oppe samtidig som du for eksempel svarer på en e-post.

Er du først og fremst ute etter en mobiltelefon og et nettbrett til underholdning, vil du heller ikke bli skuffet. Ytelsen er god nok til at selv de mest krevende spillene fungerer perfekt, og PadFone Infinity gjør en solid jobb både som musikkmobil/-nettbrett og til filmavspilling. Også kameraet er blant de beste i klassen – på nivå med andre toppmodeller som for eksempel Sony Xperia Z.

Konklusjon og alternativer

Foto: Sander Dyrop

Asus PadFone Infinity er en meget god mobiltelefon, og et utmerket nettbrett. Det passer kanskje ikke for alle, men vi tror mange vil ha sansen for produktet. Det er lite som trekker ned, men skulle vi ønske oss noe måtte det vært mulighet for å utvide lagringsplassen med minnekort. Og så vil antagelig mange synes prisen på rundt 6 200 kroner for 32 GB-modellen er litt i høyeste laget. Men skulle du kjøpt både et nettbrett og en mobiltelefon separat, ville du fort brukt enda mer penger – i hvert fall hvis du skal ha noe som er like kraftig.

Det eneste alternativet til PadFone Infinity er Asus PadFone 2. Denne er ikke like kraftig og har heller ikke like eksklusive byggematerialer, men du kan spare en tusenlapp fremfor å velge Infinity-modellen. 

Hvis du er ute etter en hybrid mellom nettbrett og PC, bør du ta en kikk på Asus Transformer Pad Infinity TF700. Men da får du ikke telefon. 

Det er mulig å kjøpe PadFone Infinity uten nettbrettet, og da er både HTC One, Sony Xperia Z og Samsung Galaxy S4 gode alternativer for deg som vil ha en kraftig og godt utstyrt mobiltelefon. I denne artikkelen får du hjelp til å velge mellom de tre.

Les også hele testen av Asus Padfone Infinity hos vår søsterside Amobil.no »


Asus PadFone Infinity A80 2-in-1 32GB

Asus PadFone Infinity A80 2-in-1 32GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen