TEST: Asus GeForce GTX 980 Strix OC

Test Asus GeForce GTX 980 Strix OC

(Bilde: Varg Aamo, Tek.no / Galyna Andrushko, Shutterstock.com)

Et lydløst skjermkort som driver alle spill du vil

Tåler du prisen, men hater støy, er dette skjermkortet du vil ha.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Effektforbruk

Selv med den svært strømgjerrige Maxwell-arkitekturen ombord, og selv med en fabrikkoverklokking som må kunne beskrives som mild, ender vårt Asus GeForce GTX 980 Strix OC på en ganske laber plassering når vi ser på effektforbruket. Det er riktig nok mindre sultent enn GeForce GTX 780, samtidig som det leverer resultater i spill som er knusende overlegne det eldre skjermkortet – men 405 watt er en god slump mer enn Nvidias referansemodell av GeForce GTX 980 sine 376 watt.

Dette er et fenomen vi også la merke til da vi testet Gainward GeForce GTX 970 Phantom, hvor den høyeste verdien kun kom til syne i svært korte perioder. Som regel lå forbruket rundt 390 watt, så vi mistenker på ny at disse toppene i forbruket kan skyldes velvoksne kondensatorer som har behøvd solid påfyll i disse periodene, men uten langt mer kostbart måleutstyr enn vi har tilgang på er det vanskelig å si helt sikkert.

Temperaturer

Høyere effektforbruk enn forventet eller ei; temperaturene vi målte er direkte nydelige. Ikke la deg lure av en dårlig plassering på tabellen; den skyldes nemlig at hviletemperaturen er høyere enn på det meste annet i utvalget – men i motsetning til resten av utvalget sto altså viftene helt stille i denne tilstanden.

Asus GeForce GTX 980 Strix OC klarer med andre ord å holde en hviletemperatur på 48°C med fullstendig passiv kjøling. Når viftene så spant opp, stille og rolig, på grunn av belastningen steg heller ikke temperaturen høyere enn 68°C, som er den fjerde laveste temperaturen av alle kortene vi har å sammenlikne med her.

Gå til side

Asus GeForce GTX 980 Strix OC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen