TEST: ASRock FM2A88X-ITX+

Test ASRock FM2A88X-ITX+

(Bilde: Sindre Eldøy - Hardware.no)

Lekkert minikort for AMDs helt nye prosessor

Et ypperlig utgangspunkt for en kompakt stuemaskin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du planer om å bygge deg en kompakt maskin basert på AMDs nyeste Kaveri-prosessor, er ASRock FM2A88X-ITX+ et spennende hovedkortvalg. Til tross for Mini-ITX-formatet med sitt 17 x 17 centimeter store kretskort, tilbyr dagens testprodukt nemlig svært god funksjonalitet.

Sindre Eldøy, Hardware.no.
Sindre Eldøy, Hardware.no.

Med AMDs A88X-brikkesett får du oppdaterte standarder som SATA 6 Gbit/s, USB 3.0 og PCIe 3.0. Førstnevnte får du via seks kontakter, som burde holde lenge til både Blu-ray-drev og harddisker til maskinen.

PCI Express x16-sporet gjør det mulig å benytte et dedikert grafikkort for skikkelig spillytelse. Vi tror likevel de fleste som velger AMD Kaveri vil bruke prosessorens integrerte grafikkløsning. Du vil nemlig få mer igjen for pengene med et Mini-ITX-kort for LGA1150 og en rimelig Haswell-prosessor om du ønsker å benytte dedikert grafikk.

Til tross for en grunding gjennomgang klarte vi ikke å finne noen viktige tilkoblingsmuligheter som manglet, og takket være den medfølgende mPCIe-modulen er kortet til og med utstyrt med trådløst nettverk.

ASRock FM2A88X-ITX+ koster i skrivende stund i underkant av 800 kroner. Her synes vi at du får mye hovedkort for pengene.

Er du ute etter en kompakt maskin, og synes AMDs nye Kaveri-prosessor er midt i blinken for deg, har vi derfor ingen betenkninger med å anbefale ASRock FM2A88X-ITX+.


+  Snerten størrelse!
+  Ypperlig funksjonalitet
+  Mange tilkoblingsmuligheter


-  Ingen spesielle

Gå til side

ASRock FM2A88X-ITX+

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen