Omtale Apple Musikkopptak

En fiffig app for enkle oppgaver

Vi har sett nærmere på Apples musikk-app.

Apple Musikkopptak, som du kan se i videoen over, er en veldig enkel, men likevel nyttig app for deg som pusler litt med musikk nå og da. Tanken er å kombinere muligheten for lydopptak med en notatblokk, og noe litt mer sofistikert programvare som kjenner igjen det du spiller.

Musikkopptak er ifølge Apple optimalisert for akustisk gitar og piano, og kan kjenne igjen både rytmen og akkordene du spiller. Dette noterer appen ned automatisk, synkronisert med lydopptaket, slik at du enkelt kan gå tilbake for å se og høre hva som er i opptaket. Du kan også skrive egne notater ved siden av, som for eksempel tekstlinjer.

Intelligent kladdebok

Apple Musikkopptak er som en musikalsk kladdebok på mobiltelefonen.
Apple Musikkopptak er som en musikalsk kladdebok på mobiltelefonen. Foto: Kristoffer Møllevik

Tanken er at programmet skal fungere som en slags kladdebok for de musikalske idéene dine, slik at du kan ta opp og katalogisere et refreng her og et vers der, for flere forskjellige låter og idéer, og komme tilbake til dem, sette dem sammen eller bygge videre på dem senere.

Den stiligste funksjonene programmet har er at du kan legge til en virtuell bassist og en trommeslager, slik at du kan få et intrykk av hvordan låten vil høres ut med band. Musikkopptak kjenner som sagt igjen både rytmen du spiller i og akkordene du spiller, slik at bassisten og trommeslageren spiller etter din pipe, og ikke omvendt.

Vi kunne godt hatt litt flere redigeringsmuligheter

Musikkopptak er helt klart et fiffig lite program, som i all sin enkelhet fungerer overraskende godt. Det bommer noen ganger på hvilke akkorder vi har spilt, men dette kan du gå inn å endre etterpå hvis du hukser det selv. Den virtuelle trommeslageren skal ifølge Apple holde følge selv om du endrer rytmen underveis, men vi har opplevd at han kommer ut av takten hvis vi stopper opp og starter igjen underveis i opptaket.

Det er som sagt et veldig enkelt program, og vi savner muligheten til å klippe midt i opptakene, ikke bare i starten og slutten. Mulighet for å legge på to eller tre spor i ett opptak hadde også vært fint, da kunne for eksempel musikere som synger selv isolert vokalsporet. Men tanken er vel at programmet skal være mer som en kladdebok, og at du tar opptaket videre til Garage Band for mer avansert redigering.

Apple musikkopptak finnes ikke til Android, men Apple skal trolig lansere flere apper på konkurrentens platform »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen