TEST: Apper til Windows Phone, Android og iOS

Test Apper til Windows Phone, Android og iOS

(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens apper

Denne gangen har vi med en sikker meldingsapp, en reiseplanlegger og en sofa-trikseapp!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Sicher

Format: Windows Phone, Android og iPhone
Pris: Gratis

Er du en av dem som har en plakat av Edward Snowden på veggen, eller tar du full konsekvens av din godt funderte paranoia og henger plakaten inni klesskapet, bak konfirmasjonsdressen og duffelcoaten, i rommet som ligger lengst unna huset eneste webkamera – det du har dekket til med en tikroning som er limt fast på linsa med en hel tube superlim?

Sikker som banken

Da har du ganske sikkert verken Facebook, Messenger eller andre sosiale og nasjonale sikkerhetsrisikoer installert på smarttelefonen. Men du har kanskje likevel en ørliten lyst til å holde kontakt med folk uten å måtte kommunisere med røverspråket, morse eller semafor-flagg?

Her kommer SHAPE listende inn med sin svært så godt timede NSA-sikre nyvinning Sicher, som skal sørge for supersikker, gratis, kryptert og ubegrenset kommunikasjon mellom smarttelefoner. SHAPE er selskapet som utviklet multiplattform-meldingstjenesten IM+ for over ti år siden, en klassiker som fortsatt har mange millioner brukere.

Sicher krypterer meldinger, bilder, videoer, PDF-filer, doc-filer, xls-filer og mange andre filtyper. Også push-meldinger vil forbli hundre prosent anonyme. I gruppesamtaler kan flere Sicher-brukere anonymt kommunisere med hverandre.

Brukere kan passordbeskytte appen, og SHAPE hevder at de ikke lagrer eller deler krasjlogger og brukerstatistikk, og at de ikke selger brukerinfo til reklamebruk eller sosiale nettverkstjenester.

 Ganz sicher!

Last ned til Windows Phone »
Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

RuterReise

Format: Windows Phone, Android og iPhone
Pris: Gratis

Mark Twain sa at det å reise er fatalt for fordommer og trangsyn. I så måte har Ruter gjort verden verden til et bedre sted ved å introdusere RuterReise for Windows Phone og oppdatere Android-appen med ny funksjonalitet denne uka.

God Design

Hittil har WP-brukere kun fått kjøpe billetter via RuterBillett, men nå kan også de planlegge å bevege seg utenfor husets fire vegger uten at usikkerheten brer seg som følelsen av en storkontroll på T-banen den mandagen i mai da man glemte lommeboka hjemme. Appen gir deg mulighet til å finne reise, stoppesteder og kart. I kartet kan du se reisen din tegnet inn; hvor du tar trikken, hvor du må gå et stykke osv. I tillegg får du se utsalgssteder for billetter, noe som strengt tatt er unødvendig å forholde seg til hvis du allerede har installert appen RuterBillett, som lar deg kjøpe billetter mens du er på farten.

Misliker du enkelte transportmidler, kan du velge dem bort. (Men vil du ha nye, må du engasjere deg lokalpolitisk.) Du kan også legge inn ønsket byttetid mellom transportmidler, og hvor lenge du vil spasere. Vet du ikke navnet på stoppestedene, en situasjon som nok de fleste stadig vekk kommer ut for, så kan du søke på adresser, severdigheter og område i stedet. Du kan legge inn favorittsteder, og dagens reise vil legge seg på favorittsiden i appen til den er unnagjort, så forsvinner den. Praktisk. RuterReise for iPhone fikk merket for God Design i 2013, og den vil oppdateres senere. Nå er det altså appene til Android og Windows Phone som har de fleste og nyeste funksjonene.

Last ned til Windows Phone »
Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Styr unna denne:

Soccer Hitter

Format: iPhone
Pris: Gratis

Vi bevilger oss en ekstra fotball-app i disse VM-tider, selv om den ikke kan anbefales. Uansett, fotball-VM har hittil vært en opptur, spekket med mål, spenning og moro. Med mindre du er spansk, men da må jeg bare minne deg om tidligere oppturer. Og tenk på hvordan det er å være norsk og glad i fotball; vi må mimre kraftig og lenge for å komme på noe gledelig. Men, Chile..! Nok om det.

Triksekonge

Når man sitter i sofaen med noe gulbrunt i glasset og den aller største peanøttposen som er å oppdrive i den lokale storkiosken, kan det innimellom krible såpass i beina at man får lyst til å spille litt fotball selv. Ikke så mye at du vurderer å bevege seg opp av sofaen - for den beste plassen må vernes om for enhver pris, så du har en god plass å sovne fem minutter før midnattskampen starter. Men såpass mye at du søker på apper som inneholder ordet «soccer». Og der, ganske høyt oppe på listene, finner du Soccer Hitter, en slags trikse- og score-app, der du er en triksekonge som står ganske rolig på det ene beinet, mens det andre brukes til å trikse og score med. Det artige med appen er at det sistnevnte beinet er så lealøst at Titten Tei og Pepe fremstår som to stødige karer i forhold. Det er faktisk det eneste artige med appen.

Så – med mindre du er ekstremt lettunderholdt, styr unna!

Last ned til iPhone »

Ukens spill:

Bridge Constructor Medieval

Format: Android, iOS
Pris: 14 kroner

Hvis du skal bygge en solid bro som tåler mer enn to mennesker samtidig, er ikke jeg mannen for jobben. Det har blitt veldig tydelig etter å ha spilt Bridge Contructor Medieval en god stund.

Uansett har jeg kost meg med dette brobyggerspillet fra Headup Games. Det er noe frydefullt og spennende ved å sette samme et makkverk av en brokonstruksjon, for så å vente i intens spenning mens troppene forsøker å passere uten å ende opp i bunnen av ravinen midt oppi en nedsablet kvisthaug.

Når du bygger en bro velger du materiale, trykker og drar for å plassere de ulike delene. Deretter tester du om konstruksjonen holder. Kontrolloppsettet og brukergrensesnittet fungerer veldig godt, og det er lett å lære seg.

Historien tar seg selv veldig lite høytidelig, og er til tider riktig så morsom. Bridge Contructor Medieval er et morsomst og avslappende byggespill.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Få også med deg vår store guide: 
Her er 33 nyttige apper som gjør ferien mer spennende » (Tek Ekstra)

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen