TEST: Apper til Android, iOS og Windows Phone

Test Apper til Android, iOS og Windows Phone

(Bilde: Coulourbox)

Sjekk ukens utvalgte apper

Denne uken har vi fokus på læring og har med apper som kan lære deg alt fra budsjettering, alfabetet og Metallica.

  • Kommentarer (4)

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten. Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Ultimate Guitar Tabs & Chords

Format: Android, iPhone, Windows Phone
Pris: 18,- for Android og 21,- for iPhone og Windows Phone

Bor det en rocker dypt inne deg? Godt gjemt bak slipset som klebrer seg i nakken på en varm vårdag og sorte tanker om Lånekassen? Når møtene blir for lange og tidsklemma strammer grepet, kan det være godt å finne seg en stille krok for bare deg og gitaren. Da er det godt å ha verdens største katalog av gitarakkorder og tabs for hånden!

Ultimate-Guitar Tabs & Chords.
Ultimate-Guitar Tabs & Chords.

Sweet Child of Mine

Ultimate Guitar Tabs & Chords er en mobil versjon av nettstedet Ultimate-guitar.com hvor innholdet lages av brukerne. Derfor finnes det som regel svært mange versjoner av populære låter. Appen er enkel og grei, med søkefelt og tilgang til de 100 mest populære låtene eller et tilfeldig låtvalg. For deg som hadde livets høydepunkt på 80- eller 90-tallet, så finnes fortsatt Stairway to Heaven, Hallelujah og Sweet Child of Mine på topp-100- lista, sammen med Rhianna, Daft Punk og Adele.

Selve låtene vises på samme måte som på nettsidene. Og nettopp dette kan være litt utfordrende, hvis det er lange verselinjer og du ender opp med sideveis scrolling i tillegg til nedover-scroll. Derfor kan landskapsmodus på telefonen være en idé  eller bruk et nettbrett.

Akkorddiagrammene er enkle og oversiktlige og det er lett å se ulike versjoner av samme akkord. Søkeresultatene er svært gode, og det er i grunn enklere å finne frem i appen enn det er på nettstedet.

Perfekt for allsang på nachspielet

Gjennom funksjonen «Now playing» oppfatter appen også hvilken musikk du spiller på telefonen din - og serverer deg akkordene til denne. Dette fungerer bare på lokale filer fra telefoen. Men siden de fleste i dag bruker strømmetjenester som Spotify eller Wimp, så hadde det vært mye nyttigere om appen i stedet kunne tolke all lyd spilt på telefonen - eller hatt en liten integrasjon mot Shazam.

Les vår anmeldelse av Shazam her.

Appens desiderte høytepunkt er at du kan lagre favoritter. Da er det lett å finne tilbake til de låtene du øver inn. I tillegg får du tilgang til låtene offline. Perfekt for eksempel på hytta – eller når det blir allsang-tid på nachspiel.

Ultimate Guitar Tabs & Chords er en «må-ha-app» for gitarister på alle ferdighetsnivåer.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

Les om appen som lærer barn alfabetet på en nye måte

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen