TEST: Apper til Android og iOS

Test Apper til Android og iOS

(Bilde: Shutterstock)

Sjekk ukens app-godbiter

Vil du ha slutt på huslige krangler? Eller kanskje lavere telefonregning? Disse appene ordner biffen.

  • Kommentarer (9)

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Fairshare

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Hvem har vel ikke bodd sammen med noen andre og irritert seg over slappfiskene man bor sammen med? Objektivt sett er denne irritasjonen ofte ubegrunnet, da du overvurderer din egen innsats og tilsvarende undervurderer andres. Hvis du er uenig, så les gjerne arbeidene til Nobelprisvinner Daniel Kahneman om akkurat vurderingene du gjør hver dag, og forbered deg på å kassere inn en Nobelpris dersom du klarer å argumentere overbevisende for et annet synspunkt.

Fairshare.
Fairshare.

Nobel app

Appen Fairshare har fint lite med Nobelpriser å gjøre, men den kan i det minste gi fred på hjemmebane. Hvis du bor sammen med noen, er det gjerne forskjellige oppfatninger av hvor mye hver enkelt bidrar i husholdningen, både i kroner og øre og med huslige sysler. Hvis alle gjør nøyaktig like mye, vil faktisk alle føle at de gjør mer enn de andre, ref. Nobelprisvinner Kahneman.

Vi skal dermed ikke argumentere mot at denne appen er uunnværlig, selv om man riktignok har fått bokollektiv til å fungere godt også før denne appen ble oppfunnet. Uansett så kan denne appen være nyttig og fjerne noen irritasjoner i hverdagen.

Kilde til irritasjon?

Nå kan det faktisk være at denne appen vil skape irritasjon, ikke fjerne den. Bruker dere denne appen vil det jo bli svært synlig hvem som eventuelt bidrar lite i husholdningen, noe som nok vil kunne gi mer irritasjon – hvis dere ikke bruker anledningen til å gjøre noe med det.

Appen kan fint brukes selv om du ikke bor i kollektiv. Kanskje din bedre halvdel vil få et mer balansert syn på arbeidsfordelingen i hjemmet når det faktisk står hvor lang tid du har brukt på støvsuging, klesvask eller hva det måtte være.

Kostnadsdelen av appen kan også brukes dersom dere er en gjeng som skal på tur eller arrangere noe og skal dele på utgiftene, selv om det finnes egne apper som nok er bedre egnet til akkurat slike ting.

Fairshare ser bra ut og er enkel å bruke, og selv om vi ikke fikk endret valutategnet fra dollar til kroner, så er dette absolutt en app du bør prøve ut dersom du eller de du bor sammen med irriterer dere over skjev fordeling av bidraget til husholdningen.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Les hvordan du kan redusere telefonregningen på neste side

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen