TEST: Apper til Android og iOS

Test Apper til Android og iOS

(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens utvalgte apper

Ukens apper gjør deg forstått over hele verden og sørger for at du kommer frem til bestemmelsesstedet. Pakkelisten må du derimot ordne selv.

  • Kommentarer (1)

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Duolingo

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Lær et språk - lekende lett

Er du en av de mange som gjerne skulle ha “brøsjet opp fransken”, men ikke har ork til å sette deg ned med gloseboka fra ungdomsskolen?

DuoLingo er inspirert fra spillverdenen. Velg et språk du vil lære deg og hvor mye du vil øve - og lek deg frem til nye språkferdigheter. Fullfører du leksjonene i tide, får du poeng. Du kan hele tiden se hvordan du ligger an og om du klarer å holde progresjonen oppe.

Appen krever registrering, men oppsettet er enkelt. Registrer deg med Facebook, Google-konto eller med epost og passord.

Selve kurset starter på begynner-nivå. DuoLingo lover at kurset er helt gratis, og så langt har vi ikke oppdaget noen steder hvor man må betale for å få tilgang til resten.

Duolingo.
Duolingo.

Ikke så egnet for offentlige rom

Har du hatt en travel periode, så gir ikke appen opp å mase på deg for at du skal komme deg videre.

Et lite minus er at flere av leksjonene krever lyd - enten i form av lytteoppgave eller ved at du selv skal lese inn et ord i mikrofonen. Dette er selvsagt fint rent pedagogisk, men vi tipper at appen kanskje er mest hendig i bruk for å fylle dødtid - eller vente-på-buss-og-bane-tid. Hodetelefoner løser deler av biffen, men en ser unektelig litt merkverdig ut dersom man plutselig bryter ut “La pomme et l’homme” der en står for seg selv.

Her kunne vi kanskje ønsket oss egne øvelser som var bedre egnet for offentlige rom.

DuoLingo har et snilt og vennlig design, og både innhold og oppsett passer for alle aldersgrupper. Dette er en morsom og underholdende måte å lære seg språk på. Her er det bare å kaste seg rundt før neste ferietur!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Les om en litt sær app for deg som reiser jorden rundt

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen