TEST: Apper til Android og iOS.

Test Apper til Android og iOS.

(Bilde: Shutterstock / 154774103)

Sjekk ukens utvalgte apper

En smart reiseapp og ett av de rareste mobilspillene vi har sett, er noe av det vi kan by på denne helgen.

  • Kommentarer (9)

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Pindrop

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Har du noengang vært et sted og tenkt: «Hit må jeg dra tilbake», eller dette hotellet må jeg tipse om neste gang noen jeg kjenner skal til Kyoto – og så glemt både hotellnavnet og hvor det var? Pindrop fikser den biffen!

Du kan høre nåla falle

Pindrop er en relativt enkel app, med en eneste oppgave: Å sette markører i et kart på steder du kunne tenke deg å ta vare på. Det er en stille app, herlig fri for sosial interaksjon. Ja, du kan koble på venner, logge på med fjesboka eller importere Foursquare-innsjekkinger, men egentlig er det ganske befriende fritt for oppdateringer og fjas. Pindrop er lavmælt og britisk: So quiet you could hear a pin drop…

Funker offline – oh glory!

I stedet er det du har en ren nytteapp, som også fungerer offline(!). Det finnes en rekke ferdige lister med oversikt over beste hoteller eller steder å besøke før man dør. Steder som er lagret kan vises offentlig, deles med noen utvalgte venner eller lagre informasjon kun for deg selv.

Det er klart at det er jo nyttigere det er å bruke appen, jo mer informasjon vil være offentlig tilgjengelig, men det er også fint å kunne ta vare på steder eller samarbeide med noen få uten å måtte dele absolutt alt i hytt og gevær.

Appen har innebygd kart og navigasjon, men støtter også at du kan ta i bruk Google maps eller kartfunksjonen for iPhone.

Så da er det vel bare å laste ned appen og starte ferieplanleggingen - for deg selv eller sammen med venner eller familie!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Ukens kuriøse:

Røde Rec

Format: iPhone
Pris: 42, pluss eventuelt en mikrofon

Mange journalister bruker nå telefonen som opptaksutstyr i intervjuer. Selv har vi nylig anskaffet en liten jakkemygg fra Røde og ble da informert om at nevnte produsent også har laget en lydopptaksapp. Denne måtte selvsagt testes!

Hi-fi på iPhone

Det som er interessant med appen er at du kan ta opp lyd i høy kvalitet og eksportere ut i mange ulike formater. Det finnes ferdige innstillinger for en rekke vanlige opptaksituasjoner, som foredrag, konsert eller intervju. Det er mulig å redigere opptaket direkte i appen.

Last opp direkte til Dropbox eller Soundcloud

Opptakene kan selvsagt overføres til PC, men det er også mulig å publisere direkte mot Soundcloud eller Dropbox. Til og med FTP-opplasting støttes faktisk.

Mic-makk

Appen kan også benyttes sammen med andre mikrofoner eller med telefonens innebygde mikrofon, men appen fungerer selvsagt aller best med en ekstern mikrofon, for eksempel en liten mygg (for eksempel en Røde SmartLav minimikrofon laget for iPhone/iPad, ca 400 kroner).

Sammen med en egnet mikrofon, så har du hvertfall det du trenger av opptaksutstyr til de fleste formål med denne appen.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Styr unna denne:

SAS

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Stakkars SAS. Det er lenge siden glansdagene nå. Det er vel også sånn at de vi er mest glad i, også får mest tyn. Men kjære SAS, dere må gjøre noe med de digitale løsningene deres! Vi har testet SAS-appen. 

Barnesykdommer

SAS-appen er utvilsomt nyttig. Den er også ganske sikkert mye bedre og penere enn mange andre flyselskap-apper der ute i den store vide verden. Kanskje litt vel mye «blonde wood» i designet for vår smak, men la gå, det er vel skandinavisk design tross alt. Så selv om appen er ganske nyttig og ganske pen, så har den fortsatt noen flere barnesykdommer enn den strengt tatt burde ha.

Irritasjonsmomenter

For eksempel får vi feilmeldinger eller feil støtt og stadig når vi forsøker å booke billetter. En flyselskap-app hvor ikke booking funker? Hallo?

Man ikke registrere brukerkonto i appen. Lavpriskalenderen får man kun opp ved rotasjon av skjermen og det er veldig uoversiktelig. Dersom vi har valgt en spesifikk dato kan vi ikke gå til neste eller forrige dag i etterkant. Irritasjonslisten begynner å bli lang.

På plussiden har du tilgang til din eurobonus-saldo og du kan søke opp flygninger og eksisterende bookings.

Men hva med å tenke litt nytt? Hva med noe mer snasent bruk av telefonens funksjonalitet som GPS, kamera og hva vet vel vi?

Altså, kjære gamle venn, dette kan dere gjøre bedre.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill:

Fist of Awesome

Format: Android, iOS
Pris: 24-28 kroner

Se for deg en verden der store, slemme bjørner har tatt over kontrollen. Hva annet er vel da bedre enn å få en superkraft i form av en knyttneve, for så å bruke den knyttneven til å banke opp haugevis av slemme bjørner.

Dette er Fist of Awesome, ett av de rareste spillene jeg har spilt på lenge. På mange måter er spillet en hyllest til de gode, gamle sideskrollende slåssespillene. Den visuelle stilen, volden og kampene er som snytt ut av nesa på Double Dragon på Amiga 500.

Kontrollene er ganske enkle, og fungerer godt. Man trykker på skjermen, og hovedfigur og helt Tim slår. Du trykker igjen, og Tim slår. Igjen. Og igjen, og igjen og igjen. Det kan bli vel repeterende, og veldig lite variert. Tim Burr har ikke bare slag, han kan også spe på med ballespark og flyvende spark.

Dette gjøres over flere ulike brett med navn som for eksempel Bearhatten, hvor vi også kan finne restauranten Bear Grillz. Det er mye humor i spillet, og jeg humret for meg selv ved flere anledninger.

Fist of Awesome er et rart spill. Du slåss mot alt fra rådyr til strippebjørner, det er voldelig, det er repetativt, men det er samtidig innmari morsomt.

Last ned til iOS »
Last ned til Android »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen