TEST: Apper til Android og iOS

Test Apper til Android og iOS

(Bilde: Shutterstock / 145390144)

Her er ukens utvalgte apper

I tillegg til nyttige og morsomme apper kan vi denne uken by på en skikkelig totalslakt.

Styr unna denne:

HentMEG

Format: iPhone og Android
Pris: 15.000.000,-

Smak litt på ordene "spontan samkjøring". Det høres både spontant og samkjørt ut, ikke sant?

Ok, så virker dette hverken spontant og samkjørt. Spesielt ikke når dette prosjektet startet i 2007, og utbyttet seks år og et to-sifret antall millioner senere kun er en app i beta-versjon. Hvis du lurer på hva HentMEG er, så er det altså en app fra Statens Vegvesen som skal gjøre det enklere å haike med noen på vei til jobb eller andre steder og dermed redusere antall biler på veiene.

Full fest

Ja noen må ha gnidd seg godt i hendene underveis her. Å svi av så mye tid og penger på noe vi kunne laget på noen uker i kodebunkersen vår, gjør at vi koster på oss noen morsomme kommentarer her.

Nå er det selvsagt ikke så enkelt som at vi bare kunne laget dette på et par uker. Først ville vi nok brukt noen år på å finne frem til slagordet "spontan samkjøring".

Les om en annen, misforstått, app.

Forøvrig, hvis VI hadde begynt med dette i 2007, hadde vi sannsynligvis laget en versjon av appen for Symbian også. Og det ville jo vært helt bortkastet. Så noe godt har en lang planleggingsfase for seg.

Forøvrig synes vi at alle apper som koster mer enn 10 millioner burde finnes ikke bare for iPhone og Android, men også for Windows Phone, Blackberry og gjerne MS-DOS for de som ikke helt har kastet seg på smarttelefonbølgen.

Nå tenker du sikkert at vi skal avrunde det hele med å si at appen egentlig ser ganske fin ut og fungerer teknisk helt utmerket.

Det skal jeg love deg at vi ikke skal gjøre.

Etter å ha registrert deg (på en registringsside i appen med en overivrig og utydelig, men helt sikkert gjennomarbeidet input-validator) er det første du vil gjøre å prøve å finne noen du spontant kan samkjøre med (joda, vi er ironiske).

Da kan du irritere deg over at funksjonaliteten for å finne steder i nærheten ikke virker og foreslår steder som stort sett ligger helt andre steder. Eller at når du trykker på "Mest brukt" for å finne vanlige steder du kan bli sluppet av på gir null treff, sikkert fordi appen ikke blir brukt. Eller at vi ikke fikk brukt kartfunksjonen til å velge et sted. Eller at brukergrensesnittet er så lite intuitivt at vi ikke skjønner annet enn at de interaksjonsdesignerne som helt sikkert har brukt hundrevis av timer på denne appen må ha blitt overkjørt av forståsegpåere fra oppdragsgiveren.

Når vi møtes av en dato- og tidsvelger som ikke lagrer valget vårt før på tredje forsøk, og ikke minst presenterer oss for tidspunkter i AM/PM-format, så gir vi oss ende over. Eller for å sitere vår fjortis-nevø: Er det mulig, LOL & WTF?

Ingen overraskelse at det knapt er noen som har lastet ned appen, og at de som har tatt seg bryet med å gi den en vurdering gir den bunnkarakter.

Dyreste app noensinne?

Vi er heller ikke overrasket om dette er en av de dyreste appene per nedlasting noen sinne. Det kan faktisk se ut som det bare er noen hundre som har lastet ned appen. Det gir en pris per bruker på noen ti-talls tusen kroner. Hvis du laster ned HentMEG kan du med andre ord le rått av de som har betalt tusenvis av kroner for en diamantapp, de blir nærmest for fattigfranser å regne sammenlignet med de eksklusive brukerne av HentMEG.

Jeg tror faktisk vi følger rådet HentMEG selv ga på sine nettsider for et halvt år siden og som tydeligvis fortsatt gjelder: Systemet er nettopp lansert, og det er derfor få brukere som er registrert. I begynnelsen kan det derfor lønne seg å avtale med en nabo eller kollega om å samkjøre.

Det er som vi skulle sagt det selv. Hiv denne appen i søpla og avtal heller å kjøre med noen du kjenner (vi er jo veldig positive til konseptet – færre biler på veiene og flere folk i hver bil). Eventuelt last ned en av appene for dette som faktisk fungerer.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen