Test Apper til Android og iOS

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Se ukens utvalgte apper

Vi har funnet frem til noen godbiter også denne uken, blant annet et skikkelig kult spill.

  • Kommentarer (0)

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

UT.no

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Høsten er turtid for mange. I fjellet er det nå blendende høstfarger, og på toppene ligger det gjerne et flott melisdryss.

UT.no.
UT.no.

Mobilen er selvsagt med på turen, og da er det appen UT.no du bør ha med deg.

UT.no er såpass nyttig at vi har skrevet om den tidligere »

Topp kartfunksjon

Det vi liker spesielt godt med UT.no-appen er kartfunksjonen. Google Maps kan være vel og bra, men utenfor allfarvei duger de ikke. Det er her UT.no briljerer. Her får du fullgode kart for deg som skal ut på tur i fjellet eller skogen.

Vi vil selvsagt ikke anbefale noen å legge igjen kart og kompass hjemme, men det blir mest sannsynlig liggende i sekken hvis du har denne appen fremme.

Du har altså et glimrende turkart for hele Norge, hvor Turistforeningens stier naturligvis er ekstra godt merket inn. Denne appen er nemlig et samarbeid mellom Turistforeningen og NRK. Som en liten detalj kan det være greit å vite at kartet også viser eiendomsgrenser hvis du zoomer langt nok inn. Kjekt for deg som er på jakt og ikke har full kontroll på eiendomsgrensene.

Den primære funksjonen er egentlig turforslag. Her finnes det en drøss med fotturer hvis du trenger inspirasjon til turene dine.

Selv om vi digger denne appen, er den ikke feilfri. Du er for eksempel avhengig av mobildekning for at den skal virke. Heldigvis er det slik at hvis du går inn på kartet i området du skal gå, så blir kartet mellomlagret på telefonen, slik at du faktisk har kart selv om du er uten dekning. Her burde det vært en bedre løsning med mulighet for å laste ned kart for valgte områder. Det samme gjelder forsåvidt turforslagene.

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android » 

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen