TEST: Apper til Android og iOS uke 2

Test Apper til Android og iOS uke 2

(Bilde: Shutterstock / 128321573)

Her er ukens utvalgte apper

Blant ukens apper finner du en app som gjør det mye enklere å sikre mobilen din, og ett av de mest fascinerende mobilspillene akkurat nå.

  • Kommentarer (5)
Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Skiplock

Format: Android
Pris: Gratis i fire dager, deretter 29 kroner

Noen apper er unyttige hvis du ser litt stort på det og hjelper deg ikke med å løse andre problemer som smarttelefonen selv gir deg. Allikevel er det sjelden vi finner en app vi synes er like nyttig som Skiplock. Antageligvis har du i likhet med de fleste andre kodelås på telefonen din.

Skiplock.
Skiplock.

Gode grunner

Grunnene kan være mange. Kanskje vil du beskytte innholdet hvis telefonen skulle bli stjålet, kanskje krever arbeidsgiveren din en viss sikkerhet på telefonen, eller kanskje vil du bare holde telefonen privat eller gardere deg mot "morsomme" venner på fest.

Uansett er det svært praktisk å slippe å låse opp telefonen når du befinner deg hjemme eler andre steder hvor du stoler på dine omgivelser. iPhone kan du nå låse opp med fingeravtrykk, men det er fortsatt en prosedyre du må gjennom hver gang. Denne appen finnes kun for Android (sannsynligvis på grunn av begrensninger med hva som er mulig i det lukkede Apple-universet), men selv om Android også kommer med opplåsing med fingeravtrykk eller du bruker andre opplåsingsmetoder som ansiktsgjenkjenning eller hva det måtte være, så er det svært praktisk å slippe å måtte låse opp telefonen i det hele tatt.

Skulle du være så uheldig at telefonen blir stålet når den (og dermed mest sannsynlig du) er hjemme, vil den uansett låse seg så snart den kommer utenfor rekkevidde av det trådløse nettet ditt.

Skiplock lar deg altså koble ut låsing av telefonen når du er innenfor bestemte trådløse nett eller Bluetooth-enheter. Du kan med andre ord også ha automatisk ulåst telefon når du sitter i bilen – fortrinnsvis som passasjer. Det eneste vi har å utsette på appen, er at du ikke kan bruke mønster til å løse opp telefonen din. Dette er riktignok ikke appen sin feil, men begrensninger som Android setter når man kjører en app i administrator-modus.

Vi lar oss gjerne oppmuntre av de små gleder, og å slippe å låse opp telefonen sin et ti-talls ganger (minst!) hver kveld er en befrielse. Har du en Android-telefon er saken dermed biff: last ned Skiplock med en gang og takk Amobil for at vi gjør hverdagen din enklere.

Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen