TEST: Apper til Android, iOS og Windows Phone

Test Apper til Android, iOS og Windows Phone

(Bilde: Shutterstock)

Ukens app-anbefalinger

Denne gangen får du en telle-app, en samtaleopptaker og en oneliner-app fra Radioresepsjonen!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Matemagisk TELLE

Format: iPad
Pris: 21 kr

Det dukker opp stadig flere norske matte-apper i App Store. Både Dragon Box og Dragon Box Algebra har fått internasjonal anerkjennelse, og sikter seg inn mot barn og voksne med grunnleggende mattekunnskaper.  

matte.

Mattemagi

Superlæreren Håvard Tjora har fått oss tall-allergikere til å tro at det finnes en kur, og at den dreier seg om å leke seg til kunnskaper. Han kalte boka si for Mattemagi, og den passer for alle mellom 10 og 99, ifølge omslaget.

Matemagisk TELLE fra Aschehoug sikter seg inn på den litt yngre garde, fra fire til åtte år. Både skolestartere og privatskolestartere er i målgruppen, med andre ord. Appen er befolket med hyggelige og blide dyr som både kan prate og regne, så da tenker vel barna: «Hvis disse dyrene både kan prate og regne, så skal vel jeg også søren meg få det til?»

For eksempel er Tellefanten en jovial sørlandsklingende elefant – trolig en utflytter fra dyreparken i Kristiansand. Grådig-Per er en veldig sulten krokodille som elsker tall, mens Pi og Luringen er...talltroll? De er uansett ikke farlige, og vil gjerne ha hjelp til å sette i gang godterimaskinen. Er du riktig uheldig, vil dette minne barna dine om at de sitter der uten godteripose, kun en iPad. Og så vil de minne deg om det også.

Det dukker visstnok en heks opp innimellom og lager trøbbel. Og jeg som trodde vi klarte å kvitte oss med dem i middelalderen.

Last ned til iPad »

TapeAcall

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis, kjøp i app

Er du lei av å måtte drasse med deg ghettoblasteren fra 80-tallet bare for å kunne ta opp samtalen med de håpløse kundebehandlerne i mobilselskapet du har solgt sjela og gitt halve lønna til?

Fustasj..?

Det er nok ikke få ganger du har angret på at du kvittet deg med din elskede GhettoWalkman med opptaksmuligheter fra 1995 og erstattet den med en svær CD-Walkman, deretter en litt mindre minidisc-spiller og så en lommestor mp3-spiller med plass til 5 låter. Jo, kanskje det er få ganger, men det er iallfall ikke sjelden du har trengt dokumentasjon på alt vrøvlet som sies i den andre enden av røret, det være seg NAV-ansatte som lirer av seg regler, bilmekanikere som anslår en pris på reparasjonen av fustasjoppheng-forkoblingen, eller din bedre halvdel som forteller deg hva du er nødt til å huske når du likevel er innom den butikken...hvilken var det nå igjen? Nettopp!

Du trenger en opptaker på mobilen, og det er her TapeAcall gjør sin entre. Med den kan du spille inn samtaler, lagre dem i mp3-format og sende dem med e-post eller lagre dem i Dropbox eller andre skytjenester. Appen setter opp en konferanse der den selv er tredjemann, så du må trykke på «slå sammen samtaler» når du har ringt opp det aktuelle nummeret via appen. TapeAcall er litt kronglete å sette opp, og en forholdsvis dyr app (53 kroner) hvis du er så pratsom at 60 sekunder ikke er nok – men den kan vise seg å være vel verdt pengene hvis den fører til at du klarer å holde saklighetsfanen høyt og vaiende mens kundesenteret prøver å drive deg til vanvidd med snikksnakket sitt.

TapeAcall erstatter en bråte hjerneceller, den er en dokumentasjonsapp og en fredsmegler på telenettet og i hjemmet. Med mindre du utelukkende bruker den som en privat «hva var det jeg sa, og ikke minst dette sa du»-app.

Evig eies kun det du har spilt inn, lagret og sikkerhetskopiert to steder, var det en lur app-anmelder som skrev.

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Radioresepsjonens Oneliner-app

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Denne appen er ikke ny, men alltid aktuell! Iallfall i disse dager. 

Det var ikke mange som trodde at trauste NRK hadde en så artig gjeng blant resepsjonistene i NRK Radio, men Steinar, Tore og Bjarte var så pratesjuke at de fikk et eget program i 2006. Resten er historisk morsomt.

RR-app

Den lettbeinte gjengen overtok etter Are og Odin, men landet fjellstøtt allerede i første sending. RR har holdt til i P3 i åtte år, med et par pauser og et avbrekk med TV-serien «Radioresepsjonen på TV», men nylig tok de skrittet over i heldigitale P13, som kun fins på DAB+ og på nettet. Trekløveret har blitt kåret til Årets Radionavn fem ganger, og podkastene deres har blitt lastet ned 200 000 ganger i uka, nesten like mye som alle andre NRK-programmers podkaster til sammen.

Bakgrunnen for at det trehodede radiotrollet ga ut Radioresepsjonens Oneliner-app, er at de i flere år har hatt en fast oneliner-spalte, der lytternes innsendte bidrag har blitt deklamert og ledd av, noen ganger lett sensurert, andre ganger definitivt ikke. Her er noen av onelinerne fra programmet:

– Mora di er så feit at når hun drar til stranden, kommer Greenpeace og dytter henne uti.

– Hvorfor løp elevene ut da lærerinnen tok av seg jakka? Hun hadde utringning.

– Har du kjøpt satellitt? – Nei, jeg har utsatt det litt!

– Hvilket dyr er best på datanettverk? Hackespetten.

– Hva får du hvis du setter Viagraen fast i halsen? Stiv nakke.

– Hvilke dyr er enda mer positive enn flått? Gjess!

Elsker du norske onelinere, er dette en av de beste appene i sjangeren. Og hvis du liker dem best med en liten trommevirvel og cymbal-smell til slutt, så har den egen badabisj-knapp! Dessuten kan du angi jamaicansk modus, som gir deg reggae-trommevirvel, samt ekstra irriterende lyder.

Hater du onelinere, styr unna!

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »  Last ned til Windows Phone »

Ukens spill:

King of Fighters ’98

Format: Android, iOS
Pris: 28 kroner

Vi fortsetter i slåssespillenes sjanger, og her tar vi for oss en real klassiker i sjangeren. King of Fighters ’98 kom i sin tid til en rekke arkadehaller og på konsollen Neo Geo, for så å se dagens lys på både Dreamcast og Playstation 2 i litt andre variasjoner. I denne versjonen samlet utvikler SNK Playmore de beste og mest populære figurene til et spill, og lot fans måle seg mot hverandre.

Her er det ingen historie å følge, det handler kun om å mestre en eller flere av slåsskjempene i kamp mot motstandere av varierende vanskelighetsgrad. Kontrollene er lagt opp med virtuelle knapper og styrestikke på skjermen, og det fungerer greit. Spillet er imidlertid utvilsomt best om du har en kontroll å koble til telefonen eller nettbrettet. Da er det enklere å få til de rette kombinasjoner av bevegelser og knappetrykk for å få til kombinasjonsangrep med din figur.

Litt skuffende at den eneste muligheten man har for å spille mot andre er via Bluetooth, da slåssespill alltid egner seg best når du gruser kamerater og andre spillere via nett.

King of Fighters ’98 er et flott slåssespill, med gode figurer og mange timer med mestring og trening for den som ønsker det.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen