TEST: Apper til Android, iOS og Windows Phone

Test Apper til Android, iOS og Windows Phone

(Bilde: Shutterstock)

Ukens app-anbefalinger

Denne gangen får du en telle-app, en samtaleopptaker og en oneliner-app fra Radioresepsjonen!

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Matemagisk TELLE

Format: iPad
Pris: 21 kr

Det dukker opp stadig flere norske matte-apper i App Store. Både Dragon Box og Dragon Box Algebra har fått internasjonal anerkjennelse, og sikter seg inn mot barn og voksne med grunnleggende mattekunnskaper.  

matte.

Mattemagi

Superlæreren Håvard Tjora har fått oss tall-allergikere til å tro at det finnes en kur, og at den dreier seg om å leke seg til kunnskaper. Han kalte boka si for Mattemagi, og den passer for alle mellom 10 og 99, ifølge omslaget.

Matemagisk TELLE fra Aschehoug sikter seg inn på den litt yngre garde, fra fire til åtte år. Både skolestartere og privatskolestartere er i målgruppen, med andre ord. Appen er befolket med hyggelige og blide dyr som både kan prate og regne, så da tenker vel barna: «Hvis disse dyrene både kan prate og regne, så skal vel jeg også søren meg få det til?»

For eksempel er Tellefanten en jovial sørlandsklingende elefant – trolig en utflytter fra dyreparken i Kristiansand. Grådig-Per er en veldig sulten krokodille som elsker tall, mens Pi og Luringen er...talltroll? De er uansett ikke farlige, og vil gjerne ha hjelp til å sette i gang godterimaskinen. Er du riktig uheldig, vil dette minne barna dine om at de sitter der uten godteripose, kun en iPad. Og så vil de minne deg om det også.

Det dukker visstnok en heks opp innimellom og lager trøbbel. Og jeg som trodde vi klarte å kvitte oss med dem i middelalderen.

Last ned til iPad »

Den neste appen tar opp telefonsamtaler!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen