Test AMD Ryzen 9 3900X og Ryzen 7 3700X

  (Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

Ryzen 3000-serien er en skikkelig oppgradering


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testoppsett

Sammen med 3000-serien har som nevnt AMD også dyttet ut et flunkende nytt brikkesett, og vi har benyttet oss av et hovedkort fra Asus under testingen, nemlig ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi).

Av prinsipp liker vi egentlig ikke hovedkort med vifter, men det ser ut til at nesten alle hovedkort med AMD X570-brikkesettet har dette. Og når sant skal sies drukner den lille støyen det lager i suset fra prosessor- og grafikkortvifter.

Ellers må vi jo si at det hovedkortet har godsaker som Wi-Fi 6, 2,5 Gbit Ethernet og lys uten at det ser direkte glorete ut. Vi har dessuten sansen for integrerte kjøleløsninger for kjappe M.2-SSD-er, for det kan det jo fort bli når i hvert fall den ene støtter PCIe 4.0.

I den forbindelse kan det også nevnes at systemdisken vår denne gang er en Corsair Force Series MP600 – med nettopp dette nye grensesnittet.

G.Skill Trident Z Royal har både glitter og stas. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Av minne har vi benyttet oss av 2 x 8 GB med G.Skill Trident Z Royal DDR4 kjørende på den offisielle Ryzen 3000-hastigheten på 3200 MHz. Ja du ser riktig, de minnemodulene er gullfarget og er utstyrt med «juveler» over RGB-lyset. Bærre lækkert!

Under testingen har vi benyttet oss av operativsystemet Windows 10 i den nye versjonen 1903, også kjent som «mai-oppdateringen».

Som vanlig har vi også brukt et GeForce GTX 1080 fra Nvidia når vi har testet spill- og grafikkytelse. Spilltestene kan du lese mer om hvis du leser om vårt oppsett for testing av grafikkort.

For å få mest mulig ut av prosessorene brukte vi det lukkede vannkjølingssettet Thermaltake Floe Riing RGB 360 i stedet for de medfølgende kjøleløsningene. Det betyr noen prosents bedre ytelse i visse tilfeller, for ikke å snakke om at det hjelper på støynivået i testlaben.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen