TEST: AMD Ryzen 5 2400G og Ryzen 3 2200G

Test AMD Ryzen 5 2400G og Ryzen 3 2200G

(Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

AMDs nye prosessorer er som skapt for stue-PC-en din

Innebygd Vega-grafikk til en hyggelig pris.

Ytelse: minne

AM4-plattformen har kun støtte for to (dual channel) minnekanaler, så her forventer vi ingen store forandringer sett mot hva vi er vant med. Men den offisielle minnefrekvensen for de to prosessorene er altså 2933 MHz, mens de andre Ryzen-prosessorene er målt med RAM kjørende på 2400 MHz.

Intel Core i7-8700K og Core i5-8600K er testet med 2666 MHz minnehastighet.

AMD Ryzen Threadripper, Intel Skylake-X, Broadwell-E, Kaby Lake, Skylake, «vanlige» AMD Ryzen og nye Coffee Lake benytter alle DDR4-RAM, og alle disse plattformene er målt med Vengeance LPX DDR4-minne fra Corsair.

Coffee Lake (med unntak av Core i3-prosessorene), Kaby Lake-X, Skylake-X og Threadripper benytter seg av 2666 MHz som standardhastighet, så vi har derfor også benyttet oss av dette for disse plattformene.

De andre har fått minnet kjørt på 2400 MHz, mens Haswell-plattformen, representert ved Core i7-4790K, i7-4770K og i5-4690, benytter seg av DDR3-minne. Her har vi derfor brukt Corsair Vengeance LP DDR3 med minnefrekvens på 1600 MHz.

Uansett er minnebåndbredde sjelden avgjørende for ytelsen for relativt normale dataprogrammer og -bruk, men vi gjør våre vante målinger med AIDA64.

De to Raven Ridge-prosessorne legger seg stort sett på linje med de andre Intel- og AMD-prosessorene med kun to minnekanaler – eller de hadde rettere sagt gjort det dersom vi også hadde brukt 2400 MHz minnefrekvens. Men med 2933 MHz legger de seg litt foran.

Det er også et tydelig skille ned til plattformen som bruker DDR3 og opp til plattformene med fire minnekanaler.

Responstiden også lavere enn hos de andre Ryzen-prosessorene. Igjen er dette noe som i hovedsak kan tilskrives høyere minnefrekvens.

Strømforbruk

Vi pleier ikke å teste strømforbruket fast. Det er det flere grunner til, men hovedsaklig er det fordi vi ikke har noen god måte å se hvor mye strøm kun selve prosessoren trekker. Tidligere har vi sett på det totale forbruket, men dette lar seg egentlig ikke sammenligne over forskjellige konfigurasjoner og plattformer.

Et kraftig grafikkort vil som regel være den største strømtyven på et vanlig oppsett.

De to prosessorene har en TDP på 65 watt. Uten dedikert grafikkort trekker testsystemet med Ryzen 3 2200G omtrent 35 watt ved tomgang og rundt 85 watt under tung last – dette ifølge vår enkle strømmåler i veggen.

Storebror Ryzen 5 2400G drar henholdsvis 35 watt og 100 watt under de samme forholdene.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen