TEST: AMD Ryzen 5 1600X og Ryzen 5 1500X

Test AMD Ryzen 5 1600X og Ryzen 5 1500X

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Endelig kom AMDs etterlengtede «folkemodell»

Men bør du gå for fire eller seks kjerner?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse: spill

Ytelse i ren prosessering, som vi altså tok for oss på forrige side, kan ikke direkte relateres til spilling – i hvert fall ikke når vi snakker om spilling med et dedikert grafikkort.

Våre testspill er Deus Ex: Mankind Divided, Dragon Age: Inquisition, Rise of the Tomb Raider og The Witcher 3: Wild Hunt.

Disse ble kjørt med krevende grafikkinnstillinger i Full HD- og 4K-oppløsning, altså 1920 x 1080 og 3840 x 2160 piksler.

I tillegg har vi kjørt syntetiske tester med 3DMark og VRMark.

Resultatene taler ganske mye for seg selv. I 4K er forskjellene små nok til at det kan gå inn under naturlige variasjoner.

Der AMD Ryzen 7-prosessorene ikke helt klarer å holde følge med resten er ved Full HD-oppløsning, samt i 3DMarks enkleste test og VRMark.

I Full HD-oppløsning er avstanden ned til Ryzen markant – og da spesielt i Rise of the Tomb Raider, der vi med Ryzen 5 1500X dupper ned til 91 FPS, mens Intel-prosessorene typisk ligger på over 130 FPS.

Tilsvarende oppløsning i Deus Ex: Mankind Divided eller heller ikke spesielt lystig Ryzen-lesning, selv om avstanden opp ikke er like stor.

Med tiden forventer vi bedre spillytelse med Ryzen, men det vil naturlig nok drøye litt før vi eventuelt får spillmotorer og -programvare som i større grad er optimaliserte mot AMDs nye prosessorer.

Vi kan for øvrig også legge til at det å kjøre datamaskinens RAM på raskere frekvens kan få opp spillytelsen noe hos Ryzen. Dette skal vi ta for oss etter påsken.

I 3DMark med mer krevende oppløsninger sparker Ryzen bedre fra seg, mens VRMark på sin side igjen favoriserer Intels prosessorer.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen