TEST: AMD Radeon RX 480 CFX

Test AMD Radeon RX 480 CFX

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Flimmer, hakking og ustabilitet hele veien

CrossFireX byr på flere problemer enn det er verdt.

Det er ikke bare ytelsen som endres når to RX 480 går sammen i CFX. Også egenskaper som temperatur, støy og energibruk forandres, skal vi se.

Det første vi måler er økt temperatur under spilling, fra omtrent 70 celsius når vårt Sapphire Nitro+-kort står alene, til 75 celsius i tospann med MSIs Gaming X tett inntil. Økningen er relativt beskjeden, men ta i betraktning at vi tester på en åpen testbenk. Forskjellen kan bli større i et lukket kabinett, litt avhengig av hvordan du har lagt opp kjøleløsningen din. Sørg i det minste for god ventilasjon ved hjelp av en frontmontert vifte som rettes mot rommet mellom kortene for å redusere den temperaturmessige belastningen et CFX-oppsett fører med seg.  

Merk av vi har oppgitt den høyeste temperaturen registrert for den varmeste GPU-en. Se også hvordan to RX 480 i CFX ikke gir høyere temperatur enn verken et enkelt GTX 1070 eller et GTX 1080. 

Med høyere temperaturer kommer også mye mer støy, skal det vise seg. Det skal bemerkes at støymålingene våre kan variere med inntil tre desibel for samme kort, men selv med denne feilmarginen er det klart at CFX-oppsett ikke er noe tess om du er var for mer støy fra maskinen din. 

Regn med å få en høyere strømregning etter at du smetter et ekstra RX 480 ned i hovedkortet ditt. Vårt testsystem rapporterte om en totalbelastning på 510 watt under vårt vante testløp, Rise of The Tomb Raider i 1440p. Dette er mye høyere enn Nvidias strømgjerrige Pascal-baserte GTX 1080 lander på, men vi skal uansett huske på at vi snakker om maksimumsverdier. Ifølge vår wattmåler ligger kortene normalt under disse «peak»-nivåene med omtrent 350 – 400 watt. Uansett kan de to kortene fint drives av en 600-watt strømforsyning.

Gå til side

MSI Radeon RX 480 Gaming X 8G

AMD Radeon RX 480 4GB

Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 4GB D5 OC

AMD Radeon RX 480 4GB

Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 4GB D5 OC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen