Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten?

Test AMD Radeon R9 Fury

Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten? (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Har AMD tatt tilbake ledelsen?

R9 Fury viser imponerende takter hele veien, til vi kom til strømforbruket...

En av de virkelig spennende nyhetene da Nvidia slapp sin Maxwell-baserte GTX 900-serie i fjor var lavere strømforbruk. For eksempel har GeForce GTX 980 en TDP på svært lave 165 watt, noe dagens nyhet, R9 Fury, ikke kan matche i det hele tatt med sin TDP på 275 watt. R9 Fury leveres med innganger for 8 + 8 strømpinner, og når vi belaster datamaskinen som verst under spilltestingen vår ser vi at kortet virkelig liker strøm. R9 Fury flyr forbi rekken med Nvidia-kort og stjeler «toppnoteringen» til det forrige AMD-strømsluket R9 390X, som for øvrig har samme TDP men var noe overklokket fra fabrikk.

Det skal presiseres at vi har hatt litt problemer med strømmåleren vår, som sitter mellom strømforsyningen og kontakten i veggen, men selv om vi korrigerer for noe unøyaktighet er det helt på det rene at vi har å gjøre med et svært energikrevende skjermkort her.

Sapphire har utstyrt sin R9 Fury-modell med en massiv varmespreder og tre vifter. Dette gjør sitt til at de 275 wattene holdes i sjakk, og noe særlig til støy lager ikke kortet med mindre du presser det til sitt ytterste i spesielle programmer som FurMark eller lignende. Under vanlige spillsesjoner er det heller kabinettviftene eller prosessorkjøleren din du vil legge merke til. Under våre tester spant viftene aldri raskere enn 50 prosent, og ofte med enda lavere hastigheter. Viftene stopper dessuten helt opp når temperaturen faller under 60 celsius.

Med lasttemperaturer på inntil 79 celsius blir det varmt i rommet når du spiller, men såpass må en nesten regne med fra et toppkort.

Merk at «MSI GTX 970 Gaming 4G Twin Frozr V», «MSI Radeon R9 390X Gaming 8G Twin Frozr V» og «GTX 980 Strix OC» fra Asus også slår av viftene ved temperaturer under 60 celsius.

På neste side konkluderer vi »

Gå til side

AMD Radeon R9 Fury

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen