Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten?

Test AMD Radeon R9 Fury

Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten? (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Har AMD tatt tilbake ledelsen?

R9 Fury viser imponerende takter hele veien, til vi kom til strømforbruket...

Hitman: Absolution har vært med oss en stund, men er fortsatt en av de hardeste testene vi har å by på – som vises på at det er en rekke skjermkort som ikke klarer å drive det skikkelig i Full HD engang. 

Mens GTX 980 her logget inn godt under 60 FPS, banker R9 Fury til fra start og legger seg nesten 15 prosent over, med sine 64,5 FPS.

Ett kort vi dog skal se litt ekstra opp for i Hitman: Absolution er AMDs Radeon R9 290X. Dette kortet, til en langt rimeligere penge, leverer nemlig ikke så alt for gale resultater i Full HD.

For spilling i 2560 x 1600- eller 4K-oppløsning, må du imidlertid belage deg på å punge ut for et grafikkort fra dagens generasjon. 

Og, artig nok, ser vi igjen at R9 Fury liker en utfordring. Mens det ved 2560 x 1600-oppløsningen avanserer og går forbi selveste GTX 980 Ti, kan AMD-kortet ved 4K-oppløsning være vel så stolt av å henge like i rumpa på det.

Hitman: Absolution trenger imidlertid fortsatt krefter fra dobbeltkjernede kort, som AMDs Radeon R9 295X for å levere en jevn bildeflyt i 4K-oppløsning med alle innstillinger toppet. Men, som nevnt tidligere står du fritt til å droppe kantutjevningen for en høyoppløst og velsmurt snikmorderopplevelse i 4K-oppløsning. Om det er verdt å kutte kantutjevningen i 4K, spurte du? Vel, om ikke en nær tredobling (!) av bildeflyten er et svar godt nok så vet ikke vi...

På neste side ser vi på ytelsen i Metro: Last Light »

Gå til side

AMD Radeon R9 Fury

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen