Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten?

Test AMD Radeon R9 Fury

Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten? (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Har AMD tatt tilbake ledelsen?

R9 Fury viser imponerende takter hele veien, til vi kom til strømforbruket...

Battlefield 4, vår første spilltest, fortsetter det positive inntrykket av R9 Fury fra den syntetiske 3DMark-testen på forrige side. 

Vi ser raskt at kortet gjør det godt, men om vi gransker grafene ved de ulike oppløsningene ser vi også at R9 Fury liker en utfordring. Desto flere bildepunkter å holde styr på, jo bedre yter nemlig kortet i forhold til de svakere konkurrentene sine. 

Mens det i Full HD-oppløsning skiller knappe 2,5 prosent fra GTX 980 opp til R9 Fury, øker forspranget til 5,1 prosent ved 2560 x 1600-oppløsningen og videre til 5,8 prosent ved 4K-oppløsning. 

Mens bildeflyten ved 4K-oppløsning og alle grafikkdetaljer satt til «ultra» er spillbar, frister vel 37,3 FPS egentlig ingen. Slik som tilfelle med alle enkeltkjernede grafikkort må du gjøre visse kompromiss for å øke bildeflyten til det behagelige, og vårt forslag er å slå av kantutjevning – en effekt som uansett blir mye mindre merkbar når oppløsningen er såpass høy.

Bare for å vise hvor stor gevinsten er, inkluderer vi derfor tallene for Battlefield 4 i 4K-oppløsning med kantutjevning slått av. Resultatet, 55 FPS, kan vel gjøre sitt til at hvem som helst får lyst på en 4K-skjerm og et potent grafikkort.

På neste side tester vi i Hitman: Absolution »

Gå til side

AMD Radeon R9 Fury

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen