Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten?

Test AMD Radeon R9 Fury

Kan AMD med sin R9 Fury snike seg innpå konkurrenten? (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Har AMD tatt tilbake ledelsen?

R9 Fury viser imponerende takter hele veien, til vi kom til strømforbruket...

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Syntetiske tester

Første test er gode, gamle 3DMark. Denne testen belaster hele datamaskinen for å simulere ytelse i moderne spill, og her ser vi at AMDs R9 Fury kommer godt ut av det. Vi vet at R9 Fury priser seg midt mellom GTX 980 og GTX 980 Ti, og det er med lettede tastetrykk vi kan konstatere at også ytelsen ligger i samme sjiktet.

Med flere transistorer, flere streamprosessorer og langt større minnebåndbredde får vårt R9 Fury 13 075 poeng, et resultat som er 12 prosent bedre enn kongen av R9 300-serien, 13,5 prosent bedre enn GTX 980 og 11 prosent svakere enn GTX 980 Ti.

AMDs Fury har fått en god start, men vi har bare så vidt begynt, skal det vise seg.

Merknad til FAHBench
Opprinnelig ønsket vi å teste AMD-skjermkort på OpenCL-plattformen, og Nvidia-skjermkort med Nvidias eget CUDA-språk. Dette lar seg dessverre ikke gjøre for Maxwell-baserte kort eller nyere i seneste versjon av FAHBench.

Derfor kjører vi samtlige kort gjennom testen med OpenCL som utgangspunkt. Merk dog at Kepler-baserte kort i våre tester ser ut til å gi omtrent 55 prosent bedre resultater på eksplisitt løsning med CUDA enn med OpenCL, og nærmere 15 prosent bedre ved implisitt løsning. Greit å tenke på om du velger skjermkort spesifikt for folding og tilsvarende oppgaver.

Nå har turen kommet til FAHBench. Denne testen har ingenting med spill å gjøre, men måler først og fremst skjermkortets prosesseringsevne – noe som går litt begge veier for Fury-en.

Den offisielle ytelsestesten for Folding@Home-programmet, viser nemlig at kortet ved implisitt oppgaveløsning ikke yter like godt som forventet. Nå kan vel kanskje driverene optimaliseres enda litt bedre – noe posisjonen til R9 390X tyder på – men per dags dato blir det en viss distanse opp til konkurrentene GTX 980 og GTX 980 Ti her.

Ved eksplisitt oppgaveløsning, som er en mer krevende oppgave, går det imidlertid bedre. R9 Fury drar her i land et resultat på linje med andre toppkort i Radeon-serien og mellom GTX 980 og GTX 980 Ti.

Bla om til neste side for testresultatene fra Battlefield 4 »

Gå til side

AMD Radeon R9 Fury

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen