Vi har testet Sapphires overklokkede «Nitro»-utgave av R9 380X.

Test AMD Radeon R9 380X

Vi har testet Sapphires overklokkede «Nitro»-utgave av R9 380X. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Hvem skal egentlig kjøpe dette, AMD?

Nykommeren faller så til de grader mellom to stoler.

Noe av det AMD skal ha forbedret fra Tonga-brikken til dagens Antigua-brikke i R9 380X, er strømforbruket.

Mens R9 280X hadde en oppgitt TDP på 250 watt, har R9 380X en oppgitt TDP på kun 190.

«Kun» er kanskje et sterkt ord å bruke når en ser på Nvidias oppgitte TDP for konkurrentene GTX 960 og GTX 970 på henholdsvis 120 watt og 145 watt, men om forbedringen er reell skal vi da kaste noen poeng i AMDs retning likevel for innsats på et område som etterhvert begynner å bli kritisk for selskapet.

Det skal presiseres at vi har litt problemer med strømmåleren vår, som sitter mellom strømforsyningen og kontakten i veggen og måler effektforbruket til hele testriggen, men selv om vi korrigerer for noe unøyaktighet er det helt på det rene at vi fortsatt har å gjøre med et energikrevende skjermkort fra AMD her.

Sapphire har utstyrt sin overklokkede R9 380X-modell med en stor varmespreder og to solide vifter. Dette gjør sitt til at de nødvendige wattene holdes i sjakk, og noe særlig til støy lager aldri kortet – ikke en gang om vi presser det til sitt ytterste i spesielle programmer som FurMark eller lignende.

Under vanlige spillsesjoner er det heller kabinettviftene eller prosessorkjøleren din du vil legge merke til. Under våre tester spant viftene aldri raskere enn 40 prosent, og ofte med enda lavere hastigheter. Viftene stopper dessuten helt opp når temperaturen faller under 55 celsius.

Med lasttemperaturer på inntil 68 celsius holder kortet seg forholdsvis kjølig, og her registrerer vi for første gang en vesentlig forbedring over R9 280X, som blir betydelig heitere under last. 

På neste side konkluderer vi »

Gå til side

AMD Radeon R9 380X

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen