Vi har testet Sapphires overklokkede «Nitro»-utgave av R9 380X.

Test AMD Radeon R9 380X

Vi har testet Sapphires overklokkede «Nitro»-utgave av R9 380X. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Hvem skal egentlig kjøpe dette, AMD?

Nykommeren faller så til de grader mellom to stoler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Battlefield 4, vår første spilltest, fortsetter R9 380X å seire over GTX 960. Men, det blir klart at avstanden opp til GTX 970 øker dramatisk. Mens prisforskjellen mellom disse to kortene kun er 7,5 prosent, er ytelsesforskjellen i Battlefield 4 med FulHD-oppløsning på hele 31 prosent. Tilsvarende forskjeller mellom de to kortene ser vi også ved høyere oppløsning, bare at GTX 960 her kryper innpå igjen R9 380X igjen.

Som om ikke dette var kjedelig nok, viser det seg at gamlingen R9 280X faktisk yter bedre enn R9 380X. 

Tro du oss, vi har målt igjen og igjen, både R9 380X og R9 280X, men resultatene forblir de samme. Nykommeren er svakere enn kortet det skal erstatte. 

Om dette skyldes drivere vet vi ikke, men uansett er dette et skikkelig skudd for baugen for AMD som vanskelig kan forklares. AMD har selv fått tilgang til målingene våre for en kommentar, uten at de verken reagerte nevneverdig på resultatene eller fant noen feil i metodikken vår. AMD viste imidlertid til den reduserte minnebåndbredden (beskrevet på side 2) i forhold til R9 280X når de skulle forklare de nedslående målingene:

– Det er forventet at R9 280X yter bedre ved bruk av MSAA (altså kantutjevning som vi benytter i våre tester red anm.) enn R9 380X fordi MSAA er svært avhengig av minnebåndbredde, skriver selskapet til oss i en kommentar.

Bruk av kantutjevning er spesielt ønskelig ved lavere skjermoppløsninger som FullHD, og en mye brukt teknikk, så hvorfor AMD med vite og vilje har «lobotomert» R9 380X' evne til å kjøre spill med kantutjevning er for oss lite et mysterium.

Vi må likevel bare konstatere at dette er et valg AMD har tatt, og gå videre til neste spilltest hvor vi får svaret på om den reduserte minnebåndbredden også vil gi oss uheldige resultater.

På neste side tester vi i Hitman: Absolution »

Gå til side

AMD Radeon R9 380X

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen