Vi har testet Sapphires overklokkede «Nitro»-utgave av R9 380X.

Test AMD Radeon R9 380X

Vi har testet Sapphires overklokkede «Nitro»-utgave av R9 380X. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Hvem skal egentlig kjøpe dette, AMD?

Nykommeren faller så til de grader mellom to stoler.

Syntetiske tester

Første test er gode, gamle 3DMark. Denne testen belaster grafikkortet for å simulere ytelse i moderne spill, og her ser vi at AMDs R9 380X kommer greit ut av målingene.

Vi vet at R9 380X priser seg mellom GTX 960 og GTX 970, men selv om kortet kan puste lettet ut ved at det gruser GTX 960, koster også dette kortet hele 750 kroner mindre i skrivende stund. Tilsvarende er forskjellen opp til GTX 970 større poengmessig i 3DMark enn det er i kroner og øre. For kun 350 kroner ekstra kan du få ganske mye bedre ytelse.

Med flere transistorer, streamprosessorer og dobbel minnebåndbredde får vårt R9 380X 8475 poeng, et resultat som er 20,4 prosent bedre enn GTX 960. Prisen er imidlertid hele 47 prosent høyere for AMDs nykommer.

Se dette i sammenheng med at prisforskjellen mellom R9 380X og GTX 970 kun ligger på 13 prosent, og at GTX 970 er 23 prosent sterkere enn R9 380X igjen.

Dermed, mens AMD lanserer sitt R9 380X i håp om å «grisejule» GTX 960, noe det så langt virker som de har klart med stil, priser kortet seg nærmere GTX 970, som dermed kan se ut som den egentlige konkurrenten. Og, om disse resultatene holder seg ser det ikke lyst ut for AMD, i alle fall med dagens prisbilde. 

Merknad til FAHBench
Opprinnelig ønsket vi å teste AMD-skjermkort på OpenCL-plattformen, og Nvidia-skjermkort med Nvidias eget CUDA-språk. Dette lar seg dessverre ikke gjøre for Maxwell-baserte kort eller nyere i seneste versjon av FAHBench.

Derfor kjører vi samtlige kort gjennom testen med OpenCL som utgangspunkt. Merk dog at Kepler-baserte kort i våre tester ser ut til å gi omtrent 55 prosent bedre resultater på eksplisitt løsning med CUDA enn med OpenCL, og nærmere 15 prosent bedre ved implisitt løsning. Greit å tenke på om du velger skjermkort spesifikt for folding og tilsvarende oppgaver.

Nå har turen kommet til FAHBench. Denne testen har ingenting med spill å gjøre, men måler først og fremst skjermkortets prosesseringsevne – noe som går litt begge veier for R9 380X.

Den offisielle ytelsestesten for Folding@Home-programmet, viser nemlig at mens kortet forbigår forgjengeren R9 280X ved implisitt oppgaveløsning, ikke havner lige godt ut av det satt opp mot GTX 960.

Ved eksplisitt oppgaveløsning, som er en mer krevende oppgave, går det noe bedre. R9 380X drar her i land et resultat godt over GTX 960, men avstanden til GTX 970 er fortsatt større målt i regnekraft enn i mynter og sedler. 

Bla om til neste side for testresultatene fra Battlefield 4 »

Gå til side

AMD Radeon R9 380X

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen