TEST: ADATA XPG V2 2x4GB DDR3 2800 MHz

Test ADATA XPG V2 2x4GB DDR3 2800 MHz

(Bilde: Sindre Eldøy - Tek.no)

Virkelig kjapt minne gjør det ikke alltid best

Frekvensen på disse modulene er den høyeste vi har testet, men de skuffer på et viktig punkt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

ADATA leverer med sin andre generasjon XPG-moduler en rekke spennende minnesett med svært spenstige arbeidsfrekvenser. Disse består av to minnemoduler med samlet kapasitet på 8 eller 16 GB og arbeidsfrekvenser fra 1600 til hele 3100 MHz. Serien har spenstige varmespredere i aluminium, men med en høye på 4,3 cm bør du sjekke at du har nok plass under prosessorkjøleren.

Minnesettet vi har testet i dag har en kapasitet på åtte gigabyte, arbeidsspenning på 1,65 volt og en arbeidsfrekvens på 2800 MHz. Dette er altså ikke det kjappeste minnesettet i den nye serien til ADATA, men likevel har disse modulene den desidert høyeste arbeidsfrekvensen av alle minnesett vi har testet.

ADATA XPG 2800 MHz.
ADATA XPG V2 2800 MHz.

Vi ble derfor overrasket da vi testet minnemodulenes ytelse. Det viste seg nemlig at minnemoduler med lavere arbeidsfrekvenser og strammere tilgangstider hadde vel så god ytelse som dagens testprodukt. Dette er dermed ikke minnesettet for deg som er på jakt etter høyest mulig praktisk ytelse.

Med spesifikasjoner som allerede er i toppsjiktet, forventet vi at det ikke var så mye potensiale for overklokking. Likevel klarte XPG-modulene seg godt, vi oppnådde en arbeidsfrekvens på 3024 MHz ved en arbeidsspenning på 1,7 volt og tilgangstidene 13-15-15-40.

ADATA XPG V2 2x4GB DDR3 2800 koster i skrivende stund i underkant av 3000 kroner. Den stive prislappen kombinert med litt skuffende ytelse, gjør at vi ikke vil gi noen generell anbefaling til disse minnemodulene. Er du en ivrig overklokker og er på jakt etter skyhøye frekvenser, har vi derimot ingen ting å utsette på ADATAs verstingminne.


+  Heftig arbeidsfrekvens
+  XMP-teknologi
+  Overklokkingsvennlig
+  God responstid


-  Pris
-  Skuffende ytelse
-  Sjekk om du har plass hvis prosessorkjøleren din strekker seg over minnesporene på hovedkortet

 

Lurer du på hvilke minnemoduler du skal kjøpe?
Les våre minneanbefalinger »

ADATA XPG V2 2800 MHz 8 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen