TEST: Adata DashDrive Elite SE720

Test Adata DashDrive Elite SE720

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Gir deg langt raskere lagring enn noen minnepinne

Adata byr på ekstern SSD pakket inn i et solid stålskall.

Konklusjon

Adata DashDrive Elite SE720 tiltaler oss veldig, men det er likevel ikke bare fryd og gammen.

Kapasitetsmessig finnes SE720 bare med 128 gigabyte. Dette er i og for seg en grei kapasitet, som burde holde til en god del forskjellig. Likevel er det slik at denne kapasiteten lett finnes på minnepinner, selv de som koster under 500 kroner. Dog skal det legges til at slike minnepinner aldri vil være i nærheten av den ytelsen du kan forvente av SE720.

Vi du ha mer er det slettes ikke uvanlig med eksterne harddisker i 2,5-tommers format som byr på både én og to terabyte med lagringskapasitet. SE720 er like stor fysisk, men har altså vesentlig lavere lagringskapasitet.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Siden enheten først skal være så stor kunne vi godt tenkt oss en høyere kapasitet, gjerne 256 gigabyte eller kanskje til og med 512 gigabyte. Likevel er det ikke til å komme unna at en slik enhet ville blitt veldig dyr.

Det bringer oss over på prisen, som ikke er helt klar i Norge enda. Regn dog med rundt tusen kroner, hvilket er relativt hyggelig sett i forhold til kapasitet og ytelse. Sett opp et varsel i Prisguide, så får du beskjed når den er her til lands.

Ytelsen er veldig fin, her går det unna med rundt 400 megabyte i sekundet, og det er kjapt. Spørsmålet blir bare om du trenger en lagringsløsning som byr på såpass med ytelse, eller om du heller bør satse på tilsvarende kapasitet i en mer hendig minnepinne. Eller kanskje en harddisk med samme fysiske størrelse, men med mye høyere lagringskapasitet.

Gode alternativer

Det er mange alternativer. Liker du kapasiteten, men vil ha noe litt mindre og nettere, kan en minnepinne være løsningen. Kingston DT HyperX 128 GB koster for eksempel snaue 900 kroner. Kostnaden med den mindre størrelsen er at ytelsen også faller en del i forhold til SE720.

Går vi andre veien, altså til en ekstern harddisk finner vi Western Digital  My Passport 2 TB, som også koster rett under tusen kroner. Som navnet indikerer får du her hele to terabyte med lagringskapasitet. Prisen du må betale er tregere ytelse, og akkurat denne harddisken er noe tykkere enn SE720.

En intern SSD kan være mye kjappere:
Som denne verstingmodellen fra OCZ »

Gå til side

ADATA DashDrive Elite SE720

"S720 leverer solid ytelse, og har lav pris, men de gode alternativene er mange"

Fordeler

  • Solid
  • Fin størrelse
  • Lynkjapp
  • Programvare

Ting å tenke på

  • Mange gode alternativer
  • Lav lagringskapasitet

ADATA DashDrive Elite SE720

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen