TEST: Acer Nitro VN7

Test Acer Nitro VN7

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Vi har testet Acers ypperste

Deres «Black Edition» har stor skjerm og god lyd, men hvordan står det til med det som virkelig teller?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Best på grafikk

Den siste spillbærbare vi testet med Nvidias GTX 860M-grafikkbrikke var Multicoms Kunshan W230S. Ytelsen til den lille krabaten imponerte oss virkelig, og vi lurer på om dagens Acer Aspire Nitro kan matche denne.

I syntetiske 3DMark fikk vi det vi ville ha, nemlig seier til nykommeren fra Acer. Det er likevel ikke mange poengene det står om, og i praksis virker det som de to maskinene kan prestere omtrent likt.

Vi beveger oss over fra syntetiske målinger til faktisk spillytelse. I testspillene våre, Hitman Absolution og Metro 2033, får vi oss en skikkelig overraskelse. Spesielt i Hitman formerlig gruser Kunshan W230S utfordreren. Den nesten mystisk gode spillytelsen Multicom-maskinen viser oss i snikespillet har vi ingen god forklaring på, og alt vi kan gjøre er å konstatere at ytelsen normaliserer seg når vi fyrer i gang Metro 2033. Her rapporteres det nemlig om dødt løp mellom de to med 860M-grafikk innabords.

Av de to spillgrafene ser vi at du kan kjøpe deg svært mye bedre grafikkytelse ved å gå for en bærbar med Nvidias GTX 980M-brikke, en slik som ligger på lur i Asus' nye spillbeist. Her snakker vi imidlertid om en helt annen pris- og vektklasse. Oppsummert er vi greit fornøyde med grafikkytelsen vår tynne og forholdsvis rimelige Acer Aspire Nitro leverer. Om du firer litt på grafikken kan du nyte alle nye og kommende spill på denne maskinen i en stund fremover. 

Prosessoren holder følge

Heller ikke prosessorytelsen skuffer. Det er en Intel Core i7-4710HQ som er sjefen i maskinen. Denne har fire kjerner som hver arbeider på 2,5 GHz.

Vi satte i gang konvertering av en filmsnutt på omtrent én time. Dette er en ganske hard oppgave for prosessoren, som for anledningen øker frekvensen til hele 3,4 GHz. Dermed gnaget den seg igjennom filmen vår på 9 minutter, noe som er et bra resultat for en ganske flat datamaskin.

Vi sjekker også ytelsen på lagringsmediet. SSD-en i Aspire Nitro skriver med en hastighet på 506 MB/s og leser med en hastighet på 551 MB/s. Dette er akkurat den ytelsen vi forventer, og du kan være sikker på at innlasting av spill og oppstart av maskinen vil gå skikkelig unna.

Det kan virke som om den godeste Aceren vår bruker opp Nitroen sin litt for raskt, for den vinner ingen priser for utholdenhet. Gode tre timer kan du nok likefullt hale ut av de, en tid som dog reduseres kraftig om du bestemmer deg for å spille på den, så om batterilevetid er viktig for deg kan det være en idé å vende snuta mot Multicoms Xishan W230S først som sist. Denne leverer eksepsjonellt god batterilevetid for en spillbærbar å være.

Skjermen imponerer med gode farger, god innsynsvinkel og ganske så bra lysstyrke også. Skjermen er en av de bedre sett på spillbærbare, og sammen med det faktum at den er matt er denne en sikker vinner. Vi har slettes ikke sansen for reflekser.

Kjøleegenskapene er midt på treet. Helt i enden, i bunnen av maskinen måler vi svært varme temperaturer. Viftene er også godt hørbare når det står på som verst med 3D-spill eller andre heftige oppgaver, men lyden fra disse er i det minste jevn og ikke så høyfrekvent som viftene på en ultrabook kan levere når de går for fulle mugger. En lyd som likevel irriterer oss er den elektroniske støyen, en nærmest gresshoppelignende lyd, som stammer fra området direkte under kjøleløsningen. Denne hører en godt i ellers stille omgivelser og kan for enkelte i seg selv være en grunn til å vurdere en annen maskin enn Acers Nitro.

Acer skal likevel ha ett poeng for kjøleløsningen sin, i alle fall for tanken bak den. Aspire Nitro kommer nemlig med egen programvare som automatisk setter viftene i rensemodus hver tredje time. Dette skal hindre at det på sikt samles støv og skitt inne i kabinettet – og igjen føre til mer varme og støy. Hvordan dette fungerer over tid vet vi ikke, men håpet er jo at støyen ikke skal bli verre med årene enn den allerede er, et fenomen enkelte bærbare helt klart opplever.

Gå til side

Acer Aspire Nitro VN7-791G i7-4710HQ 16GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen