TEST: Acer Nitro VN7

Test Acer Nitro VN7

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Vi har testet Acers ypperste

Deres «Black Edition» har stor skjerm og god lyd, men hvordan står det til med det som virkelig teller?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke lenge siden vi tok av oss hatten og knelte for Asus' overlegne spillbærbare, ROG G751. Denne er likevel myntet på de aller mest kresne av oss spillere, og den er både dyr, stor og tung. Da er det godt at vi har alternativer, som både er langt mer kompakte, eller i det minste litt slankere, å velge blant.

Acer er kanskje ikke en PC-produsent vi forbinder med spillbærbare, men for tiden søker de lykken med sin Aspire Nitro VN7.

Acer Aspire Nitro VN7

Skjerm: 17" 1920 x 1080 punkter (IPS)
Prosessor: Intel Core i7-4710HQ, 4 kjerner @ 2,5 GHz (3,5 GHz Turbo Boost)
Grafikk: Nvidia GeForce GTX 860M/ Intel HD 4600
Lagring: 256 GB SSD + 1 TB HDD
Minne: 16 GB
Vekt: 3 kilogram
Operativsystem: Windows 8.1
Pris: Omtrent 12 800 kroner

Se Prisguide.no for oppdaterte priser »

Denne ser i alle fall ved første øyekast ut som en snusfornuftig investering for deg som ikke trenger den aller råeste grafikken, men som like fullt ønsker å spille noen nye spill på maskinen din nå og da samtidig som du planlegger å ha den med deg utenfor hjemmet.

Under panseret, til tross for at maskinen ikke måler mange centimeterne i høyden, finner vi en dedikert grafikkbrikke i form av GeForce 860M fra Nvidias mellomklasseserie og en rask firekjerners i7-prosessor fra Intel.  

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Komponentene beskyttes av et kabinett av plast, som selv om det gjør jobben, nok skuffet oss noe da vi ikke fant så mye som en eneste metallbit på utsiden av maskinen. Sammen med navnet Aspire Nitro har Acer nemlig slengt på merket «Black Edition». Da forventer vi noe litt ekstra i utførelsen enten det nå kommer til materialvalg eller design, men vi finner ærlig talt aldri noe som kan forsvare dette merket.

Designet til maskinen er enkelt og pent, men ved nærmere inspeksjon skinner det godt igjennom at Acer har laget et produkt som prøver å utgi seg for å være eksklusivt, men som ikke er det. De kunne fint ha benyttet aluminium i stedet for sølvfarget plast til hengslene, og kunne ha gravert maskinnavnet inn langs midten i stedet for å bare trøkke et stempel ned i plasten slik som nå.

Lokket er tynt, og med litt press på det rette stedet kan vi nærmest få det til å smile til oss. Ved spilling har en jo lett for å bli litt svett på fingrene, men tar du på tastaturet, eller spesielt på kabinettet rundt, da får du en skikkelig jobb med pussefilla senere. Som du skjønner har vi litt blandede følelser rundt designet. Acers Nitro er estetisk pen å se på, men aller mest fra avstand, for jo nærmere du kommer desto mer tenker du på forbedringspotensialet til maskinen - selv når vi tar den helt OK prisen med i betraktning.

Passe muskuløs

Så, hvordan er den å spille på? Den dedikerte Maxwell-baserte 860M-grafikkbrikken gir etter vår mening god nok ytelse for de fleste anledninger. Nitroen plasserer seg foran maskiner med den eldre Kepler-baserte 860M-brikken og leverer akseptabel bildeflyt selv på høye innstillinger i spill som Hitman Absolution og Metro 2033. I eldre spilltitler vil den dermed klare seg svært godt.

Noen spillbærbar for den kresne er den likevel ikke, der den blir knust av den nye sjefen fra Asus som gir opptil dobbelt så god ytelse. Vi kan heller ikke glemme den kompakte rakkeren Xishan W230S fra Multicom, som gir enda mer fart på sakene.

Se ytelsesgrafene på neste side »

Kjøleløsningen fungerer godt og selv mens du spiller blir ikke viftestøyen irriterende.
Kjøleløsningen fungerer godt og selv mens du spiller blir ikke viftestøyen irriterende. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

God skjerm

Det er supert å spille på 17 tommer, spesielt siden vi også finner et IPS-panel i skjermen som gir god innsynsvinkel og sterke, klare farger. Lysstyrken er god, og det matte panelet lar deg bruke maskinen også i godt opplyste lokaler uten at reflekser kommer på besøk. Spillene vi prøvde på maskinen trivdes veldig godt med Full HD-oppløsningen, og selv om Nitro er tilgjengelig med en UHD-skjerm også har dette lite for seg med komponentene maskinen har innomhus. Spill trives enn så lenge ikke i så høye oppløsninger. Om vi skulle utsette noe på skjermen må det være at vi synes rammen er i største laget. Kunne det vært puttet inn en 18-tommers skjerm her? Vi tror det.

Et tastatur for spilling

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Tastene har godt med vandring, men du må bruke litt kraft for å rikke dem. De lager også mye lyd ut av seg når de treffer basen – kanskje spesielt mellomromtasten, så dette er ikke datamaskinen du kjøper for å ta notater med i forelesningen på skolen.

Med tanke på at dette er en spillmaskin synes vi likevel tastaturet gjør en grei jobb, vi skulle bare ønske piltastene hadde full størrelse til de spillene hvor du kanskje ikke vil bruke «WASD»-tastene. Det røde baklyset er enkelt og tøft, og vi liker virkelig at Acer ikke har sauset ned maskinen med en masse unødvendige lys og brytere.

Krise om du er godt vant

Berøringsflaten er vi misfornøyde med. Vi liker størrelsen, men dessverre skjer det litt for ofte at musepekeren glipper for oss eller at vi utilsiktet kommer borti den og noe skjer på skjermen, som for eksempel at teksten vår blir markert. Teksturen på platen gjør det dessuten vanskelig å finsikte straks du bare er litt fuktig på fingrene. Da lagger – eller nærmest hopper – fingeren din av gårde, og det samme gjør selvsagt musepekeren. Dermed vil vi ikke anbefale maskinen til de som ikke har en dedikert mus i bakhånd – også mens de ikke spiller.

Foto: |Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

En fest for ørene

Nitro leveres med fire høyttalere og spiller også høyt. Ved fullt volum får vi engasjerende lyd med god diskant og litt ekstra trykk – selv om vi legger merke til at lyden resonnerer noe inne i kabinettet. Det er likevel tydelig at Acer har satset på lyden her, og maskinen leverer en av de beste lytteopplevelsene i det bærbare segmentet.

De innebygde høyttalerne kan fint fungere som et minianlegg for Spotify, og gjør absolutt nytten under filmvisning.

Gode tilkoblingsmuligheter

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Selv om Aspire Nitro er en slank maskin har alle de viktige tilkoblingene fått plass slik at du slipper å styre med overganger og lignende. Hele fire raske USB 3.0-porter står til disposisjon, og for å koble til nettverket kan du bruke den gode gamle kabelen – om det trådløse 802.11n-kortet ikke gir god nok hastighet.

Både minnekortleser og DVD-brenner står på pinne for deg, og enkelte modeller lar deg også se Bluray-filmer. Vil du se filmene dine på storskjermen kan du koble dem opp gjennom en HDMI-port i full størrelse.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Konklusjon og alternativer

Alt i alt er Acers Aspire Nitro VN7 en «likanes» underholdningsmaskin. Den er tynn og relativt lett, har en stor og god skjerm, og svært god lyd. Noen spillbærbar er den på en annen side ikke, med spillytelse som er god, men ikke bedre enn forventet i klassen. Med det mener vi at du ikke velger Nitroen for ytelsen, siden du har så mange andre maskiner å velge blant med likedan kvalifikasjoner her.

Da Nitro ikke skiller seg ut fra konkurrerende maskiner når det kommer til ytelse, faller dermed konklusjonen basert på det øvrige den har å by på. Det være seg designet, interaksjonen eller for eksempel støy.

Og på alle overnevnte punkter leverer Nitro ganske middelmådig. Utformingen kan ved første øyeblikk se lekker og elegant ut, men etter noen timers bruk bør du sette av god tid til rengjøring av fingermerker og smuss. Plast er det foretrukne materialet, og det synes vi er dumt. Detaljer i metall kunne hevet inntrykket, og byggkvaliteten, mye.

Selv om det er greit til spill, vil tastaturet gi deg sure blikk i forelesningen eller på kontoret grunnet støy, og pekeplaten synes vi blir upresis straks du er en anelse fuktig på hendene.

Viftestøyen er ikke et stort tema for Acers Nitro, men andre lite kledelige lyder gjør maskinen et hakk mindre attraktiv.

Snart kommer Nvidia med nye skjermbrikker, som GeForce 960M og 965M. Det betyr at nye spillbærbare, eller underholdningsmaskiner, også snart er på vei ut dørene fra fabrikkene med bedre ytelse. Om du ikke ønsker å vente til våren vil vi uansett råde deg til å sjekke hva konkurrentene har å by på. Lenovo har for eksempel en 17-tommer med lignende spesifikasjoner i samme prisklasse som Acers Nitro ligger i for tiden, og vi jobber for å få til en test av deres Y70 Touch.

Gå til side

Acer Aspire Nitro VN7-791G i7-4710HQ 16GB

"En grei underholdningsmaskin som dessverre har en del irritasjonsmomenter"

Fordeler

 • Engasjerende lyd
 • Lyssterk og klar skjerm
 • Spillytelsen vil holde i massevis for mange

Ting å tenke på

 • Svært utsatt for fettmerker
 • Stadig høyfrekvent støy fra inne i kabinettet
 • Plast over hele linja
 • Ujevn pekeplate
 • Bråkete tastatur

Detaljer

 • Batteritid
 • Design
 • Interaksjon
 • Prosessorytelse
 • Skjerm
 • Spillytelse
 • Støy

Acer Aspire Nitro VN7-791G i7-4710HQ 16GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen