TEST: Acer Liquid Jade

Test Acer Liquid Jade

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Acers rimelige lettvekter har overraskende godt kamera

Vi har testet mellomklassemodellen Acer Liquid Jade.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Telefonmarkedet får stadig nye aktører som kaster seg inn i kampen om beinet. Tidligere har vi testet blant annet OnePlus One, som viste seg å være en solid konkurrent til de veletablerte aktørene.  Nå vil også Acer kjempe om de norske kundene. 

Selskapet vi først og fremst forbinder med datamaskiner har allerede laget en rekke telefoner, men Acer Liquid Jade blir den første vi finner i norske butikkhyller. Telefonen har i skrivende stund en prislapp på rett i underkant av 1700 kroner, noe som kan gjøre den til et interessant kjøp. 

God utforming – dårlig materialvalg  

Acer Liquid Jade er nokså kompakt i sin fremtoning til tross for en skjerm på hele fem tommer.
Acer Liquid Jade er nokså kompakt i sin fremtoning til tross for en skjerm på hele fem tommer. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ut av esken er det en lett og kompakt mobiltelefon som møter oss, der selve fronten er rundet av i hjørnene og baksiden gir oss assosiasjoner til iPhone 3G med sin runde form. Resultatet er en telefon som etter vår mening ligger godt i hånden uten ubehagelige kanter.   

Likevel er det et par ting vi ikke liker. 

Liquid Jade er nemlig utelukkende laget i blank plast, noe som gjør at den føles billig, og ikke minst tiltrekker seg fingermerker overalt. Samtidig er kameraet plassert slik at det stikker ut på baksiden, og telefonen hviler på kanten av kameraet samt en liten forhøyning nederst på baksiden, når den ligger på bordet.

Selv om telefonen skal kjempe i mellomsegmentet, og ergo har en overkommelig pris, kunne det fortsatt blitt viet noe mer tid til valg av materialer etter vår mening. Et eksempel på dette er Nokias Lumia 735-modell

Ingen rakett på ytelse 

Acers brukergrensesnitt er oversiktlig og enkelt.
Acers brukergrensesnitt er oversiktlig og enkelt. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Testeksemplaret vi har kikket på leveres med en 4.4.2-versjon av Android, hvor skallet som Acer har valgt å bruke er nokså rent og enkelt. Mye av grensesnittet er standardutgaven av Android, men selskapet har likevel lagt inn en egen vri på enkelte ting, og vi har sansen for endringene de har gjort. Flere bilder av brukergrensesnittet kan du se i bildekarusellen nederst i testen. 

Menyene på Acer Liquid Jade er som nevnt greie å bruke, og responsen er godkjent. Du kan nokså smidig bla deg rundt i de ulike startskjermene uten at det oppleves tregt. Telefonen inneholder maskinvare som tilsier at den vil legge seg midt på treet hva gjelder ytelse, noe også våre tester viser. Kjører vi programmet Antutu scorer telefonen 18560, noe som er langt i fra det beste vi har sett, men også et god stykke unna de svakeste telefonene på markedet. Generelt vil telefonen måtte jobbe litt over evne om du ønsker å spille krevende spill, og her er du nok tjent med å legge på litt i prisen og heller velge for eksempel en OnePlus One

Også våre to andre test-apper viser at telefonen verken er en sinke eller en rakett, der 3D-mark gir en poengsum på 2862, mens Geekbench gir telefonen 1189 poeng når prosessorene testes. 

Svakt batteri for den aktive brukeren 

I den nette modellen er det ikke viet plass til et stort batteri, som er på 2100 milliampere. I forhold til mer kostbare konkurrenter betyr det at du ikke har like mye strøm til rådighet, noe som også merkes om du vil bruke telefonen aktivt.

I vårt tilfelle satte vi på push-funksjon på e-posten i tillegg til at varsler fra blant annet Facebook også skjedde i sanntid. Med et slikt bruksmønster måtte vi lade telefonen en gang i løpet av dagen, spesielt om det ble noen ekstra telefoner og surfing på vei til og fra jobb. 

Med andre ord er ikke dette telefonen for deg som har behov for lang batteritid.

Overraskende godt kamera

Isen holder i sjakk, midt i Oslo-sentrum.
Isen holdes i sjakk, midt i Oslo-sentrum. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Acer Liquid Jade er altså ingen kraftplugg når det kommer til ytelse, men tar vi kameraet i nærmere ettersyn er det faktisk ganske så bra til prisen du betaler. Hovedkameraet er på 13 megapiksler, altså mer enn nok oppløsning til at du kan gjøre utsnitt uten at kvaliteten blir alt for hemmet. 

Videre er telefonen overraskende kjapp til å både fokusere og eksponere, noe som gjør det til en smidig operasjon å ta bilder. Samtidig klarer kameraet seg ganske bra i lite lys, selv om det kreves en stødigere hånd når lyset blir dårlig. Her kan du ty til hjelp av kameralyset, som ikke forringer fargene nevneverdig når det tas i bruk. Eksempler på bilder kan du se i bildekarusellen nederst i testen.

Helt ok skjerm

Selv om telefonen er nokså snerten av seg har den fortsatt en nokså stor skjerm. Den fem tommer store skjermen er dekket med en oppløsning på 720 x 1280 punkter, hvilket på papiret ikke er avskrekkende mye. Samtidig er det fortsatt et sort felt rundt panelet som vitner om at telefonen kunne vært enda noen millimeter mindre – om nødvendig.

Skjermen er helt innenfor til prisen du betaler.
Skjermen er helt innenfor til prisen du betaler.

Dog melder ikke savnet etter en høyere oppløsning seg når vi bruker den. Tar du detaljer nærme i betraktning ser du at ikoner ikke er like sylskarpe som på dyrere telefoner, men likevel er skjermen godkjent med tanke på prisen du betaler. Fargene den gir fra seg er nokså nøytrale, og lysstyrken plasserer seg omtrent midt på treet. 

DTS-lyd som ikke sjokkerer 

Telefonen har en egen høyttaler på baksiden som ved hjelp av DTS-teknologi skal gi deg bedre lyd. Under innstillinger i menyen finner du en egen side der du kan justere lydbildet etter eget ønske, altså endre på for eksempel mer bass eller diskant dersom du ønsker det.

Selv om justeringsmulighetene er mange i menyen kan vi ikke si at det imponerer oss når vi spiller av musikk. Som et forsøk tok vi en Samsung Galaxy Note 4, og spilte av samme sang på denne samtidig med Acer Liquid Jade. Ved maksimalt volum på Samsung-telefonen kunne vi ikke høre Acer-en. Ergo kan vi trygt si at den ikke spiller spesielt høyt. Samtidig har telefonen en spe fremtoning, og har langt igjen før den tukter det koreanske alternativet. 

Acer Liquid Jade kan friste med DTS-lyd.
Acer Liquid Jade kan friste med DTS-lyd. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når det kommer til samtalekvalitet er ikke lyden like ille. Riktignok kunne vi ønsket oss både mer lydstyrke og bassgjengivelse, men vi hadde ingen problemer med å høre klart og tydelig den vi snakket med uten at det ble skjærende å høre på.

Konklusjon

Etter å ha testet Acer Liquid Jade over en periode sitter vi igjen med et greit inntrykk. Den billigste prisen på nettet er i skrivende stund under 1700 kroner, og til prisen får du en telefon som plasserer seg midt på treet. 

Et av punktene vi liker med telefonen er utformingen. Modellen har runde kanter, og en avrundet bakside, og resultatet er en telefon som ligger godt i hånden. Telefonen fremstår som nokså kompakt, men materialvalget trekker ned i vår bok. Her blir det for mye blank plast, som ofte er full av fingermerker.

Kjøper du deg denne telefonen får du en telefon som presterer helt middels når det kommer til ytelse, og klarer seg med det fint i det daglige med mindre du skal spille tungdrevne spill. Til det trengs det tyngre skyts enn hva Liquid Jade kan by på.

En ting som overrasker er kameraet og bildekvaliteten telefonen gir deg. Her får du et hovedkamera som har god oppløsning, og det går raskt å ta bilder. Selv i utfordrende lysforhold klarer telefonen seg greit, og sammen med kameralyset blir bilder i dunkelt lys slettes ikke ille.

Det vi kanskje savner mest på denne telefonen er bedre batterilevetid. Er du av den aktive brukeren som liker å ha hyppige oppdateringer fra både e-post og andre apper, vil denne telefonen ikke holde ut hele dagen.

Alt sett under ett er dette en helt grei modell fra Acer, som totalsett ikke stikker seg spesielt ut i hverken den negative eller positive retningen.

Alternativer

I prisklassen rundt to tusen kroner finnes det en rekke modeller å velge i. En av de det kan være verdt å ta en ekstra kikk på er Nokia Lumia 735, en Windows-telefon som overrasket oss under test, og som fortjent fikk et Anbefalt-stempel. 

Et annet spennende alternativ er å gå for en gammel traver. Sony Xperia Z1 får du kjøpt i nettbutikker for rett i overkant av to tusen kroner, og det er fortsatt en robust telefon som henger greit med i svingene. 

Her finner du en oversikt over alle telefonene vi har testet »

Acer Liquid Jade

Acer Liquid Jade er nokså kompakt i sin fremtoning til tross for en skjerm på hele fem tommer (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade, bakside (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade er nokså tynn og kompakt (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade kan friste med DTS-lyd (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade sitt kamera stikker på utsiden av resten av telefonen (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade, bakside (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade, kameraet stikker en del ut fra resten av telefonen (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acer Liquid Jade er nokså kompakt (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Isen holder i sjakk, midt i Oslo-sentrum (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
På nært hold klarer telefonen å holde seg i skinnet (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Skal det være en pølse? (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Selv om gangen i fremkant er meget mørk løser telefonen oppgaven godt (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Sort på lys bakgrunn går helt fint. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Kameralyset forstyrrer ikke fargene mye når den er i sving (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
Acers brukergrensesnitt er oversiktlig og enkelt (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

6/10
Helt greit

Acer Liquid Jade

"Acers Liquid Jade er for det som vil ha et godt kamera til en fornuftig pris"

Fordeler

 • God å holde i
 • Godt kamera til prisen
 • Rent brukergrensesnitt
 • Rimelig
 • Helt kurant skjerm

Ting å tenke på

 • Dårlig batteri
 • Er i blank plast
 • Middels maskinvareytelse
 • DTS-funksjonen sjokkerer ingen

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen