TEST: Acer Aspire S7-392

Test Acer Aspire S7-392

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Acer vil leke med de store

Beveger seg over i luksusklassen og treffer innertieren på ett punkt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Acer er kanskje aller mest kjent for sin tilstedeværelse i den rimeligere delen av butikkenes datahyller. Selskapet leverer så absolutt i dette segmentet, og lanserte i fjor blant annet en rimelig hybrid som falt i smak hos oss. Vi lurer likevel på hvordan det går når selskapet nå ønsker å dele hylleplass med mer eksklusive modeller som Apples MacBook Pro, Sony Vaio Pro og Samsung Ativ Book.

Acer står selvsagt ikke helt på bar bakke, og deres forrige versjon av dagens testmodell overbeviste nesten. Den gangen kunne vi desverre ikke dekorere den med vårt anbefalt-merke på grunn av noe utdatert maskinvare, men nå som Intels Haswell-prosessor og flere andre forbedringer endelig er på plass i etterfølgeren, må vi selvsagt ta en titt på tingenes tilstand igjen.

Dagens testmodell, en Ultrabook med det klingende navnet S7-392, har som nevnt direkte forgreninger til fjorårets S7. Om vi ser bort i fra at den nå er Windows 8.1 som leveres sammen med maskinen i stedet for Windows 8, må vi derfor rette fokus inn under karosseriet for å finne nyhetene. På utsiden er nemlig hovedtrekkene de samme som før.

Innvendig renovering

Utførelsen er i hvit plast under Gorilaglass 2-dekket. En aluminiumsramme kommer akkurat til syne rundt maskinen.
Utførelsen er i hvit plast under Gorilaglass 2-dekket. En aluminiumsramme kommer akkurat til syne rundt maskinen.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

En tokjernet Haswell Core i7 som er klokket til 1,8 GHz er selvsagt selve rosinen i pølsa. Denne skal bidra til å sende batteritiden et godt stykke oppover, og i tillegg sette større fart på både applikasjoner og spill. Den integrerte grafikkbrikken er videre av typen HD 4400, som er en liten oppgradering fra den tidligre 4000-serien benyttet i flere av fjorårets rimeligere maskiner.

S7-392 er med sine 1,4 centimeter tykkelse svært tynn, og vekten på 1,32 kilogram har vi heller ikke noe imot. Det er da godt å se at Acer har fått på plass åtte gigabyte minne og to 128 gigabyte store SSD-er i RAID 0 på den begrensede plassen. Slike spesifikasjoner burde gjøre susen for de aller fleste, og sammen med den høyoppløste skjermen på hele 2560 x 1440 piksler, som fungerer som maskinens påfuglfjær, har vi store forhåpninger til dens prestasjoner i testlabben vår.

Når det kommer til prisen for vår tilfalte testmodell, blir vi straks noe mer skeptiske. Vi stiller oss også undrende til hvorfor Acer ikke har utstyrt luksusmaskinen sin med det nye 802.11ac-nettverkskortet for rask overføring av filer over det trådløse nettverket.

Over de neste sidene blir det dermed vårt oppdrag å gå igjennom alt, fra utførelse og egenskaper til rå ytelse, for å finne ut om S7-392 faktisk er verdt de omtrent 14 000 blanke kronene Acer ber om. 

Type Testkonfigurasjon (Finnes også i andre konfigurasjoner)
Prosessor Intel «Haswell» Core i7-4500U (1,8 GHz – 3 GHz TurboBoost, 4 MB cache, 2 kjerner)
Minne 8 GB DDR3 1600 MHz RAM
Harddisk 256 GB SSD SATA 3 RAID 0
Skjermkort Intel HD Graphics 4400
Skjerm 13,3 tommer LED-LCD
2560 x 1440 pikslers oppløsning
Semireflekterende
Trådløs tilkobling 802.11n WiFi
Bluetooth 4.0
Batteri 47,1 Wh
Operativsystem Windows 8.1
Størrelse 32,3 cm bred, 22,3 cm dyp, 1,4 cm høy
Vekt Datamaskin: 1,32 kilogram
Strømforsyning: 310 gram
Pris Omtrent 14 000 kroner (Finn beste pris i Prisguide)

Testmaskinen har vært på lån fra Acer.

La oss ta en nærmere titt på Acers luksusmodell »

Gå til side

Acer Aspire S7-392 i7-4500U

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen