Acer Aspire S13

Test Acer Aspire S13

Acer Aspire S13 (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Acers smarte kompromiss kommer deg til gode

Noen kompromiss kommer vi ikke utenom, men alt i alt er fristelsene mange hos Aspire S13.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Acer Aspire S13 (S5-371-77A7)

Skjerm: 13,3" 1920x1080 IPS
Prosessor: Intel Core i7-6500U @ 2,5 – 3,1 GHz (Turbo Boost) 15 Watt
Grafikk: Intel HD Graphics 520
Minne: 8 GB DDR3L (1600 MHz)
Lagring: 512 GB M.2 SSD
Porter: 2x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type-C, minijack, HDMI, Minnekortleser
Mål:  32,7 x 22,8 x 1,46 cm
Vekt: 1,3 kg
Pris fra: 11 300,-
(Oppdatert pris hos Prisguide »)

Acer har ofte strebet etter å tilby mye for pengene i de litt lavere prisklassene. Av og til har de levert gode løsninger og fokusert på de rette tingene, men når det kommer til Acers dyrere modeller føler vi ikke at selskapet har lykkes i særlig grad tidligere.

«Premiumproduktene» deres har kanskje hatt omtrent samme ytelse som de sammenlignbare fra konkurrentene, men det har som regel skottet kraftig på byggekvalitet eller totalopplevelse.

Når vi henter dagens testkandidat, Aspire S13, ut av esken for den første inspeksjonen er det straks klart at også dette er en Acer av design. Imidlertid, slik vi fikk en smak på fra deres Switch Alpha 12 virker det som om selskapet er i ferd med å tørre å satse på bedre byggkvalitet og flere moteriktige elementer for sine maskiner.

Dessuten klinker Acer til med gode komponenter, en massiv flashdisk på hele 512 gigabyte og det som ifølge dem selv er svært lang batteridriftstid. Alt dette til en veldig attraktiv pris som har potensiale til å gjøre Aspire S13 til en svært spennende pakke mot generelt dyrere konkurrenter.

Å finne balansen er viktig

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Aspire S13 skal som alltid tilby mye for pengene, så du finner selvsagt ikke et hopetall av eksklusive detaljer og helstøpt aluminiumskropp her, men like fullt har Acer kommet frem til en god avveining mellom pris og et design som vi gjerne kan være med på at løfter maskinen deres inn i segmentet for premium ultrabærbare – dog med en hårsbredd.

Her finner du nemlig både en børstet sort anodisert aluminiumsplate bak og rundt tastaturet, en stor pekeplate av glass og blanke diamantslipte overganger og lister. Men, når vi mener maskinen bare så vidt kommer med i det elegante selskap er dette fordi mesteparten av maskinen fortsatt er bygget av plast i ulike utførelser og farger.

Lokket på maskinen er mørkt og riflet, og vi mistenker at designeren har en forkjærlighet for stripete dresser, det er i alle fall der vi gjenkjenner mønsteret og fargen fra.

Uansett opphav virker dessverre ikke lokket så solid, men heller noe skjørt både grunnet plastmaterialet som er benyttet og den beskjedne tykkelsen.

Ikke at dette er noe stort problem, men det bare understreker at Acer har forholdt seg til et budsjett. I det minste er lokket matt, noe som friskmelder det for finger- og smussmerker. Ellers består utsiden av skjermhengslene av sølvfarget plast mens bunnen er sort og matt.

Design er bare ett element. På neste side sammenligner vi både interaksjon og ytelse med både rimeligere og dyrere konkurrerende bærbare. Bli med over for å se om Acer endelig har funnet formen blant de finere herrene i premiumsegmentet.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Hopp videre for opplevelse og ytelsesmålinger »

Gå til side

Acer Aspire S 13 (S5-371-77A7)

Acer Aspire S 13 (S5-371-742A)

Acer Aspire S 13 (S5-371-767H)

Acer Aspire S 13 (S5-371-77A7)

Acer Aspire S 13 (S5-371-742A)

Acer Aspire S 13 (S5-371-767H)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen