TEST: Tesoro Durandal G1NL Ultimate

Test Tesoro Durandal G1NL Ultimate

Herlig med valgfrie, mekaniske taster

Ny tastaturprodusent vil hamle opp med de store konkurrentene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesoro er et ganske ukjent navn på det norske spillmarkedet, og ikke uten grunn. Tesoro er foreløpig et svært lite selskap basert i USA, og startet ikke før i 2011 med å produsere utstyr for spillentusiaster. Etter at de lanserte tastaturene sine i det amerikanske markedet tok de turen til Asia, og slapp de løs i Kina. Nå har de snudd nesen vestover igjen, og slipper tastaturene i Europa. Først ut er det mekaniske tastaturet Tesoro Durandal G1NL Ultimate.

Allerede på boksen til det mekaniske tastaturet står det forklart hvorfor de har valgt å kalle det for Durandal. Durandal var nemlig sverdet til Karl den stores ridder Roland, i sagnkretsen kalt Franske emner. Sverdet hadde ulike magiske evner, og kaltes blant annet Englenes Sverd. Akkurat hvordan det kan overføres til det mekaniske tastaturet som står foran oss får vi bare vente og se. Forventningene våre har i hvert fall blitt pirret.

Som resten av de mekaniske spilltastaturene som har kommet de siste årene er englesverdet utstyrt med Cherry MX-brytere. Tastaturet er tilgjengelig med Cherry MX Blue-, Red-, Black- og Brown-brytere, og denne gangen har vi faktisk testet samtlige versjoner av tastaturet.

Les også: Guide til mekaniske tastaturer

Spesifikasjoner: Tesoro Durandal G1NL Ultimate

Mekaniske brytere
Cherry MX Blue-, Red-, Black- og Brown
N Key Rollover
Full N-Key Rollover via USB
Livslengde
50 millioner tastetrykk per knapp
Baklys
Individuell LED per knapp
Lysfunksjoner
Tre nivåer med lysstyrke samt pulserende modus
Tilkobling
To USB-utganger samt utgang for hodesett og mikrofon
Kabel
1.8 meter flettet kabel
Tillegg
Programvare og håndleddsstøtte

Det første som slår oss da vi sitter med Durandal-tastaturet foran oss er at det ser litt mindre ut, og litt mer forsiktig, enn de andre mekaniske tastaturene vi har testet. Det veier imidlertid mer enn konkurrentene, med en vekt på hele 1,4 kilogram, og ligger urokkelig på pulten når du setter det ned. Tastaturet har ingen ekstra makroknapper og heller ingen egne medieknapper. Det har også den minste håndleddsstøtten vi har sett på spilltastaturer den siste tiden. Kanskje det er dette som får den til å se så mye mindre ut?

Tastaturet er utført i plast, og med en finish som vi antar skal se ut som mørk stål. På ett av de fire tastaturene vi fikk tilsendt til test var hele tastaturet en smule skjevt, som gjorde at bare tre av de fire føttene under tastaturet var nær skrivepulten samtidlig. Tastaturet var imidlertid så mykt at hvis vi la litt ekstra press på hjørnet som sto opp fra skrivepulten, var alle fire føttene på plass igjen. Ikke akkurat den mest solide konstruksjonen vi har sett, men heldigvis var det bare et problem på ett av de fire tastaturene vi testet. De tre andre var solide rett ut fra boksene de kom i, og lå støtt gjennom hele testperioden.

Følg med på neste side, så tar vi for oss hvordan det var å sette opp tastaturet.

Tesoro Durandal G1NL Ultimate

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen