Den store berøringsskjermen i Model S lar deg styre med mye, men prosessoren som gjør jobben har ikke vært av de kjappeste. Det har Tesla nå gjort noe med.
Den store berøringsskjermen i Model S lar deg styre med mye, men prosessoren som gjør jobben har ikke vært av de kjappeste. Det har Tesla nå gjort noe med. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Teslas «underholdningsprosessor» har blitt dobbelt så rask

Eiere av eldre Model S og Model X skal også få muligheten til å oppgradere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla er ikke som bilfabrikanter flest. For når de fleste av aktørene i den bransjen bygger en bil, er alle – i hvert fall så langt det lar seg gjøre – bygd med de samme delene og etter de samme spesifikasjonene. Eventuelle oppgraderinger kommer i beste fall med en ny årsmodell.

Men så har vi altså Tesla, som ikke er redde for å forbedre produktene sine underveis. Nylig ble det klart at datamaskinen som blant annet styrer underholdningssystemet og navigasjonen på Model S og Model X har fått en ny prosessor.

Den oppgraderte MCU-en (media control unit) gjør visstnok unna de tyngre oppgavene på omtrent halve tiden sammenlignet med den gamle utgavene.

Dette hjelper naturlig nok en del på brukeropplevelsen, og derfor fikk også sjefen Elon Musk et spørsmål om eventuelle oppgraderingsmuligheter.

 

Det skal altså være mulig å oppgradere selve maskinvaren, men som vi kan lese har også Tesla-gjengen en programvareoppdatering på trappene – som da vil kunne hjelpe på visse operasjoner med den gamle MCU-en.

Ny navigasjon «i helgen»

Navigasjonen skal snart bli ny. Bilde: Vegar Jansen, Tek.no

Når vi først er inne på programvare – som for øvrig kan være relatert til forrige Tweet – har også Tesla jobbet en stund med en overhaling av kart og navigasjon.

Det nye systemet har fått navnet Tesla Maps og er omsider klart for å rulles ut i stor skala.

Det hevder i det minste sjefen.

 

Vi har vært i kontakt med Tesla i Norge for å høre om denne oppdateringen også dukker opp her til lands innen få dager, men der var de ikke kjent med utrullingsplanen.

Da får vi vel bare vente og se.

Autopiloten har også nettopp fått et skikkelig løft:
Ny oppdatering skal ha gjort Teslas Autopilot betraktelig bedre >>>

(Kilde: Electrek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen