Oppgraderes om fire uker
(Foto: Tesla)

Oppgraderes om fire uker

Tesla lover storoppdatering før september.

Tesla er kjent for sine løpende programvareoppdateringer, hvor det stadig kommer nye funksjoner og forbedringer av bilene deres. 

Under presentasjonen av Teslas kvartalstall kunne Elon Musk avsløre at den neste, store oppdateringen, helt enkelt kalt Versjon 9.0, vil slippes om fire uker – altså innen august er over. 

Den forrige store overhalingen av programvaren kom i 2016, da Versjon 8.0 ble sluppet. I mellomtiden har selskapet også dyttet ut mindre oppdateringer, som da de forbedret Autopilot-kjøringen i mars.

Atari-spill og nytt Autopilot-grensesnitt

Det er fortsatt ikke mye informasjon om nøyaktig hva Versjon 9.0 vil by på, men Elon Musk har gitt et par hint: 

Slik ser en Tesla-bruker for seg at et nytt Autopilot-grensesnitt kan se ut, hvor du lettere kan se om en bil befinner seg i blindsonen din.
  • Nytt grensesnitt for Autopilot-styring
    • Det vil trolig bli tydeligere merket om en bil ligger i blindsonen din
  • Forbedret Autopilot. Noen rykter hevder det vil øke graden av autonomi fra nivå 2 til 3 
  • Du skal kunne oppdatere bilen fra mobilappen, slik at du slipper å sette deg inn i bilen for å starte nedlasting og installasjon 
  • En rekke Atari-spill blir tilgjengelig å spille på midtkonsollen
Pole Position er ett av spillene som kommer i Versjon 9.0

Sistnevnte er et samarbeid mellom Tesla og Atari, og flere forskjellige spill skal være tilgjengelig ved lansering. Musk har nevnt Pole Position, Missile Command og Tempest.

Pole Position er et racingspill, og skal kunne styres ved hjelp av rattet i bilen, men naturligvis kun når bilen er parkert.

Utvikler egen brikke for selvkjøring

Elon Musk kunne også avsløre at selskapet jobber med en egen brikke, som i fremtiden skal ta over for datamaskinene dagens biler er utstyrt med.

I dag benytter Tesla seg av GPU-er fra Nvidia for å prosessere all dataen fra bilenes Autopilot-systemer. Under presentasjonen sin fortalte Musk at de fremover vil kunne spesialtilpasse brikken på en helt annen måte når de lager den selv, og gjøre den langt mer egnet til å prosessere data fra bilenes autopilotsystem enn tidligere. Musk fortalte at dagens system klarer å prosessere 200 bilder i sekundet, men med det kommende systemet, Hardware 3, vil maskinen kunne prosessere 2000 bilder i sekundet. 

Tesla skal ha jobbet med brikken siden 2016 da de ansatte den kjente brikke-arkitekten Jim Keller fra AMD. 

Brikken vil bli inkludert i Teslas biler en gang neste år. Den vil også være tilgjengelig for dagens Tesla-eiere med Autopilot 2.0 eller nyere, som en gratis oppgradering. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen