Teslas hundemodus har en kritisk feil
(Foto: Tesla)

Teslas hundemodus har en kritisk feil

Elon Musk sier det skal fikses.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppdatert: Nå er feilen fikset.

Tidligere i år introduserte Tesla en ny funksjon i bilene sine, kalt hundemodus. Med hundemodus aktivert forblir temperaturen i bilen på et passelig nivå mens du er borte fra den. I tillegg viser den en beskjed på midtkonsollskjermen som forteller forbipasserende at hundemodus er aktivert, og at temperaturen er på et passelig nivå, til tross for at vinduene er lukket.

På denne måten skal det forhindre at noen knuser vinduet i bilen for å slippe ut det de kanskje skulle tro var en hund i livsfare. 

Kritisk feil

Funksjonen har fått mye skryt for å være en smart måte å passe på dyrene sine i bilen, men skeptikere har ment at alt som skal til for at det får katastrofale konsekvenser er en programvarefeil.

Nå viser det seg at det faktisk er en feil med hundemodusen, som gjør at den ikke alltid justerer temperaturen selv om den er aktivert. På varme sommerdager kan dette raskt få fatale følger. 

Oppdaget feilen før det var for sent

Tesla-eieren Rahul Sood skal ha oppdaget at hundemodusen ikke kjølte ned bilen hvis han tidligere hadde endret klimaanlegget fra automatisk til manuell styring. Sood skal ha forlatt bilen med hunden sin værende, med hundemodus aktivert.

Heldigvis sjekket han Tesla-appen sin, som fortalte ham at temperaturen hadde økt til 29 grader celsius.

Skal fikses

Han sendte en Twitter-melding til Tesla-sjefen Elon Musk, som umiddelbart svarte at de skal fikse feilen.

Noe mer info om når feilen vil være rettet opp vet vi ikke, men det er kjent at Tesla snart er i ferd med å rulle ut en stor oppdatering kalt Version 10, som vil inkludere apper som Netflix og YouTube, en rekke spill, bedre autopilot på motorveier og «smart summon». Kanskje vil de rekke å føye inn en hundemodus-fiks i denne oppdateringen også.

Frem til det skjer bør du passe på sette luftkondisjoneringen i bilen til automatisk, før du aktiverer hundemodusen. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen