Teslas hjemmebatteri er utsolgt frem til neste sommer
Teknofil
(Bilde: Tesla)

Teslas hjemmebatteri er utsolgt frem til neste sommer

Overveldende mottakelse, sier Elon Musk.

Tidligere denne måneden annonserte Tesla sitt nye produkt – Powerwall. Dette er i praksis et stort, oppladbart batteri for huset eller hytta. 

Powerwall debuterer sent i sommer, men allerede ved annonseringen åpnet Tesla for forhåndsbestilling på det amerikanske markedet.

Nå, omtrent én uke senere, er de utsolgt frem til midten av neste år. De har fått cirka 38 000 bestillinger, og Tesla-sjefen Elon Musk beskriver produktets mottakelse som overveldende.

Slik ser den ut.
Slik ser den ut. Foto: Tesla

Utenfor USA planlegger selskapet, som frem til nå er mest kjent for sine heftige elbiler, å lansere Powerwall i Tyskland og Australia før året er omme.

Lagre strøm og bruk den senere

Powerwall er blant annet ment for bruk i kombinasjon med solcellepanel, hvor det lades når du bruker mindre strøm enn det solcellepanelene tilbyr.

Det kan også brukes i et normalt hjem, for å sikre at du har kan se på favorittprogrammet ditt på TV selv om strømmen har gått.

Tesla trekker dessuten frem muligheten til å spare penger, ved rett og slett å lade batteriet når strømmen er billig, og bruke det når strømmen er dyr. 

For private kommer Powerwall i to versjoner. Den ene har en kapasitet på 10kwh, og er hovedsakelig ment for lagring og nødbruk i forbindelse med strømbrudd. Den koster 3500 dollar, altså cirka 26 000 kroner.

Den andre er på 7 kwh, og er ment for kontinuerlig bruk sammen med for eksempel solcellepanel. Denne koster 3000 dollar, som er omtrent 22 000 kroner.

For bedrifter kommer en større utgave som kalles Powerpack. Den bruker batteripakker på 100 kwh, som kombineres til systemer som kan lagre mellom 500 kwh og 10 mwh.

Vi vet ikke når disse produktene skal lanseres i Norge.

Tesla har også annonsert et litt mer konvensjonelt produkt
Nå vet vi når billigbilen deres kommer

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen