Slik mener Tesla selv at Gigafactory vil komme til å se ut. Toppen er dekket av solcellepaneler, og rundt omkring vil det befinne seg både solcelleplantasjer og vindmølleparker.
Teknofil
Slik mener Tesla selv at Gigafactory vil komme til å se ut. Toppen er dekket av solcellepaneler, og rundt omkring vil det befinne seg både solcelleplantasjer og vindmølleparker. (Bilde: Tesla)

Teslas Gigafactory blir enda mer gigantisk

Tredobler størrelsen på batterifabrikken sin.

Tesla har store planer for fremtiden, og skal i løpet av de nærmeste årene lansere både SUV, komptakt-bil og Crossover. Til å forsyne disse bilene med batterier bygger Tesla det de kaller «Gigafactory», og som er akkurat det ordet antyder – en gigantisk fabrikk. 

Nå melder imidlertid Engadget at fabrikken blir enda større enn først planlagt. Opprinnelig var planen at fabrikken skulle dekke et område på totalt 4 kvadratkilometer, noe som i seg selv er gigantisk.

Powerwall kan bli en stor suksess for Tesla. Interessen har vært enorm, og det har også megden forhåndsbestillinger vært. Da sier det seg selv at det også trengs mye kapasitet til å produsere batterier.
Powerwall kan bli en stor suksess for Tesla. Interessen har vært enorm, og det har også megden forhåndsbestillinger vært. Da sier det seg selv at det også trengs mye kapasitet til å produsere batterier. Foto: Tesla

Tesla utvidet imidlertid nylig dette arealet med ytterligere 7,7 kvadratkilometer, hvilket tilsvarer en tredobling av totalarealet. Men ikke alt skal brukes til fabrikklokaler. Her blir sannsynligvis en god del satt av til rene solcelleplantasjer, mens mye plass også blir satt av til mulig fremtidig utvidelse. Anlegget ligger for øvrig midt i Nevada-ørkenen, så Tesla har mulighet til å kjøpe opp langt større områder om de skulle trenge det.

Utvidelsen av gigantfabrikken vil nok uansett være en god fremtidsinvestering for Tesla. Foruten nye bilmodeller har de nemlig også store planer for sin kommende Powerwall,  i praksis et stort, oppladbart batteri for huset eller hytta.

Lurer du på hvordan anlegget ser ut under byggingen?
Her kan du se «Gigafactory» fra lufta »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen