En ny gigantfabrikk kan havne i Europa
En ny gigantfabrikk kan havne i Europa (Bilde: Tesla)

Tesla vurderer å lage sin fjerde «Gigafactory» i Europa

Ser på flere muligheter.

Tesla vurderer å utvide produksjonskapasiteten sin med enda en såkalt Gigafactory – som i så fall vil bli den fjerde i rekken – og den vil trolig bli bygget i Europa. Det kan bety raskere levering av biler, melder The Wall Street Journal

Dermed kan Tesla eventuelt skilte med en fabrikk i nok en verdensdel, etter at de for kort tid siden kunngjorde bygging av sin tredje gigantfabrikk i Shanghai, Kina. 

Kan bli i Tyskland

Planene om en fjerde fabrikk er helt i startfasen, og det er ikke avgjort hvor denne nye fabrikken eventuelt skal ligge. Likevel har Elon Musk uttalt i en Twitter-melding at Tyskland skal være førstevalget. 

 

Per i dag produseres alle Teslas biler i Fremont, California, og er du en av mange som venter på et eksemplar av den nye folkemodellen Model 3, er ventetiden lang. 

Med en ny fabrikk i Europa vil dette trolig redusere leveringstiden betydelig. Gigantfabrikken som skal føres opp i Kina vil nemlig ha en kapasitet på 500 000 biler i året, og det er neppe utenkelig at en eventuell fabrikk i Europa kan bli av samme kaliber. 

Alt under samme tak

Ved disse fabrikkene skal Tesla kunne bygge bilene i tillegg til å produsere batterier. Grunnen til at Tyskland seiler opp som et at de mest trolig alternativene er at Tesla allerede eier et selskap i Tyskland, Tesla Grohmann Automation, som produserer utstyr for de allerede eksisterende fabrikkene. 

Selskapet ligger i delstaten Rheinland-Pfalz, hvor talspersoner allerede har drevet lobbyvirksomhet for å fange Musk sin interesse. De skal imidlertid ha gått kamp av delstaten Saarland, som også kunne tenke seg fabrikken på sitt område.

Dersom valget faller på en av de to delstatene i Tyskland, vil fabrikken ha kort vei til land som Frankrike, Luxemburg, Belgia og Nederland – hvor elbilsalget er ganske sterkt. 

Sistnevte er også nevnt som en mulig destinasjon for en eventuell fabrikk, siden Teslas hovedkontor i Europa ligger nettopp der. 

Tesla har en ny Roadster-modell på gang:
– Denne er et skikkelig våpen

(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen